breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Οι παράξενοι Έλληνες - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Οι παράξενοι Έλληνες - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Βρε τι παράξενοι άνθρωποι είναι αυτή η στρυφνή φυλή των Ελλήνων, απίστομοι άνθρωποι. Φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνεις. Η κυρία είναι ευγενέστατη και πολύ εξυπηρετική. Όλα τα εδέσματα που προσφέρει, νοστιμότατα και τραγανά. Εκείνα τα τυροπιτάκια της, τόσο τραγανά και κολάσιμα, κάτω από τρία δεν έφαγε ποτέ κανένας. Εγώ παρήγγειλα  πέντε. Μου τα έβαλε σε μια χάρτινη σακουλίτσα και μου είπε: ορίστε κύριε…..

που νόμισα ότι με απεκάλεσε με το όνομά μου. Εξεπλάγην, δεν φανταζόμουνα ότι ήξερε πως με λένε. Τη ρώτησα: πως με αποκαλέσατε? Δεν είπα κύριε το όνομά σας, μόνον κύριο σας αποκάλεσα. Α, νόμισα ότι με γνωρίζετε ανταπάντησα, διότι το όνομά μου Φοίβος είναι σπάνιο όνομα. Όχι κύριε, συνέχισε η κυρία του φούρνου, το μόνο που ξέρω είναι ότι τα παιδιά σας έχουν παράξενα ονόματα, μου είπε τελικά. Και όντως έτσι είναι, διότι τα παιδιά μου έχουν τα ονόματα Ιάσων, Αθηνά και Ιοκάστη.

Είναι τω όντι παράξενα, όπως βέβαια και κάθε τι Ελληνικό είναι παράξενο. Είναι αντιαισθητικό να σε λένε Φοίβο και όχι David, όπως το Μπέκαμ. Γνήσιο Ισραηλιτικό όνομα με όλα τα εχέγγυα για την εκτέλεση ενός επιτυχημένου  penalty (από την Ελληνική λέξη, βέβαια, ποινή). Αλλά και ο Δαβίδ καλό παλλικάρι ήταν ως κληρονομικώ δικαίω Βασιλιάς. Δεν έκανε και τίποτα σπουδαίο στη ζωή του, αλλά κατάφεραν οι επιτήδειοι να περάσουν το όνομα ενός ασήμαντου εις βάρος των τεράστιων Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Αγαμέμνονα και Σοφοκλή. Τους βγάζουμε το καπέλο, αφού η γιγάντια ιστορία μας υποκλίθηκε μπροστά στην έρπουσα αγελαδοτροφία τους και σήμερα να θεωρούμε τα φτηνά Εβραϊκά ονόματα ως φυσιολογικά συγκρινόμενα με τα Ελληνικά, που στο κάτω-κάτω έχουν και ετυμολογική αξία. Ο Μενέλαος, είναι αυτός που μένει με το λαό, ο Φοίβος είναι θεός του φωτός, ο Σοφοκλής, είναι η δόξα της σοφίας και ο Θεμιστοκλής είναι η δόξα της δικαιοσύνης (της θέμιδος). Έτσι λοιπόν, όποιος τολμά να έχει Ελληνικό όνομα, είναι ένας παράξενος άνθρωπος. Δεν έχει την αξία ενός Μήτσου, ενός Θανάς ή ενός Κώτσου. Βλέπετε ο Διηνέκης καταδικάστηκε από την ιστορία, γιατί στις θερμοπύλες ως υπαρχηγός του Λεωνίδα μακέλεψε 22.000 Πέρσες και δεν δολοφόνησε, όπως ο Μέγας Κωνσταντίνος τη γυναίκα του Φαύστα, το γιο του Κρίσπο και τον ανηψιό του Λαοκίνιο. Ήταν πραγματικά κακός και γι’ αυτό το όνομά του θεωρείται από μας τους Νεοέλληνες παράξενο. Άκου να πεις το παιδί σου Διηνέκη, ντροπή, πρέπει να αποβληθεί διά Προεδρικού διατάγματος από την πρώτη Δημοτικού ακόμη. Να απαλλαγούμε από το μίασμα του Ελληνισμού και να ονομαζόμαστε όλοι Τάκης, Μάκης, Λάκης. Τούλα, Ρούλα, Βαμβακούλα και βάλε. Να απομυθοποιήσουμε τους Έλληνες και να συνεχίσουμε να μυθοποιούμε τη Σάρα, τον αδελφοάντρα της Αβραάμ και τόσους άλλους υπέροχους τριταγωνιστές της παγκόσμιας ιστορίας.  Όποιος βάζει στο παιδί του Ελληνικό όνομα, θα πρέπει να στερείται αυτόματα των πολιτικών του δικαιωμάτων. Να ξεκαθαρίσει η ήρα από το σιτάρι.

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής