breaking news Νέο

Σταύρος Γιανναβαρτζής : «Οι αγρότες ξέρουν ότι παρόλα τα προβλήματα, η Ν.Δ τους στάθηκε και θα σταθεί στο πλευρό τους και στη συνέχεια»

Σταύρος Γιανναβαρτζής : «Οι αγρότες ξέρουν ότι παρόλα τα προβλήματα, η Ν.Δ τους στάθηκε και θα σταθεί στο πλευρό τους και στη συνέχεια»

Φιλοξενούμενος στο στούντιο του ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» του Αλέκου Χατζηκώστα την Παρασκευή 23/9 ήταν ο Σταύρος Γιανναβαρτζής, πρόεδρος της ΔΕ.Ε.Π. Ημαθίας της Ν.Δ., σε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης

Για την ενεργειακή φτώχεια του λαού

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν και οι κάτοικοι της Ημαθίας, υπογράμμισε :

 «Φέτος θα είναι μία δύσκολη χρονιά. Είμαστε όμως αισιόδοξοι πως και με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση και με τη βοήθεια του καιρού εν μέρει θα τη  βγάλουμε και φέτος, ή όπως λέει και ο Σαββόπουλος «τούτο τον χειμώνα κι αν πηδήξουμε»…Είναι όντως μία δύσκολη χρονιά, μία χρονιά κρίσεων και στον ενεργειακό τομέα και στη διεθνή πολιτική σκηνή. Η κυβέρνηση κινείται στη κατεύθυνση όσο μπορεί να βοηθήσει περισσότερο για να φύγουμε από αυτή την άσχημη κατάσταση.  Ήδη έχουν εξαγγελθεί μέτρα στη ΔΕΘ και εφαρμόζονται από τον επόμενο μήνα που προβλέπουν ελαφρύνσεις για το ρεύμα, αλλά και επιδοτήσεις του πετρελαίου θέρμανσης .»

Δεν φοβάστε μήπως ο κόσμο σας πάρει με τα ξύλα, μιας και το ΔΝΤ προβλέπει κοινωνική αναταραχή;

Δεν φοβόμαστε για δύο λόγους. Εδώ και πάρα πολύ καιρό η κυβέρνηση παίρνει μέτρα και προετοιμάζεται για το χειρότερο. Και ο δεύτερο ο λαός έχει δείξει ότι εμπιστεύεται τη κυβέρνηση γιατί ξέρει να αντιμετωπίζει τις κρίσεις. Μην ξεχνάμε ότι από τότε που άρχισε η διακυβέρνηση της Ν.Δ είναι μία συνεχόμενη περίοδο κρίσεων... Η κυβέρνηση προβλέπει, παίρνει τα μέτρα της ώστε αυτές οι κρίσεις να έχουν το δυνατόν τις μικρότερες επιπτώσεις. Και αυτό φαίνεται και δημοσκοπικά αλλά και στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι αγορές στη Ελλάδα.

Για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ

Σε ερώτηση για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου στην Ημαθία τόνισε :

«  Το ψηφοδέλτιο στην Ημαθία είναι μία σχετικά εύκολη περίπτωση. Έχουμε ήδη 3 από τις 6 θέσεις καλυμμένες από τους νυν βουλευτές. Άρα θα έχουμε μία ανανέωση κατά 50% που θα γίνει στο επόμενο διάστημα και θα καλυφθεί από άτομα που ενδιαφέρονται…Δεν έχουμε τίποτε να ανακοινώσουμε. Είναι στην Κεντρική Διοίκηση της Ν.Δ και στον πρωθυπουργό που θα έχει την τελική απόφαση.»

Για τα αγροτικά προβλήματα

 Με αφορμή τη σύσκεψη στην Ημαθία αγροτικών συλλόγων από όλη τη Ελλάδα για το ροδάκινο και τα προβλήματά του, σημείωσε :

«Γνωρίζω για τη συγκέντρωση, αλλά έχω δει και τη συγκέντρωση που κάναμε αγροτών Ημαθίας-Πέλλας με την ευκαιρία της επίσκεψης του κλιμακίου με τον υπουργό Γεωργίας . Αυτό που βγήκε από τη δική μας συγκέντρωση είναι ότι οι αγρότες ξέρουν ότι παρόλα τα προβλήματα η Ν.Δ τους στάθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει δώσει πάρα πολλά προς αυτούς και πιστεύουν ότι θα σταθεί στο πλευρό τους και στη συνέχεια. Οι αγρότες Ημαθίας και Πέλλας είδαν πάρα καλά από αυτή τη κυβέρνηση της Ν.Δ…Αρα οι αγρότες ξέρουν ότι τους στάθηκε, ξέρουν ότι θα τους σταθεί και οντως οι συζητήσεις ήταν σε πολύ ψηλό επίπεδο και έδειξε ότι οι αγρότες ξέρουν τι θέλουν και από πού θα το περιμένουν. Οι κινητοποιήσεις είναι κάτι διαφορετικό. Κανείς δεν θα πει ότι δεν πρέπει να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Πιστεύω ότι θα είναι προς εκείνη τη κατεύθυνση που θα συμβάλει προς τη ενίσχυσή τους.»

Για τις παρακολουθήσεις

Τελικά όλοι παρακολουθούν όλους; Αισθάνεστε παρακολουθούμενος;

«Εγώ δεν αισθάνομαι παρακολουθούμενος και δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να αισθάνεται παρακολουθούμενος αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Εξηγήθηκε για τη συγκεκριμένη περίπτωση ότι δεν ήταν μία παρακολούθηση παράνομη  ,διατάχθηκε με εντολή δικαστικού για συγκεκριμένους λόγους. Δεν μπορούμε να έχουμε μία συζήτηση για παρακολουθήσεις εκτός βέβαια αν αυτά συνεισφέρουν στην προσπάθεια για να δημιουργήσουν ένα κλίμα νοσηρό γύρω από τα πολιτικά….Από τη πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός πήρε τα μέτρα που θεωρούσε πιο κατάλληλα για να ενισχυθεί η όλη λειτουργία της ΕΥΠ και των παρακολουθήσεων…Είναι ουτοπικό στο να μην γίνονται παρακολουθήσεις στον οποιονδήποτε, γιατί άπτονται της εθνικής ασφάλειας…Στήθηκε ένα γαϊτανάκι κινήσεων είτε από το ΠΑΣΟΚ που βρήκε την ευκαιρία να φανεί περισσότερο ή να μπει στο παιχνίδι, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να δείξει ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί με τον τρόπο που θα έπρεπε….Ο πρωθυπουργός από τη πρώτη στιγμή πήρε τα μέτρα που έπρεπε και δεύτερον είναι απαραίτητη η λειτουργία της ΕΥΠ και των παρακολουθήσεων και τρίτον τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να σταθούν στο ύψος τους σε ένα τέτοιο θέμα που εν μέρει είναι και εθνικό.»

Για την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ως που θα πάει η πολύπλευρη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία; Γνωρίζετε ότι αποτελούμε πλέον στόχο;

«Είναι ξεκάθαρο ότι ανήκουμε σε κάποιες συμμαχίες. Ανήκουμε στη Δύση όπως είπε και ο αείμνηστος Καραμανλής. Όταν είσαι σε μία συμμαχία και προσβλέπεις στη βοήθεια της σε οποιαδήποτε άσχημη στιγμή ή στις πιέσεις που δέχεσαι είναι λογικό να είσαι κατά γράμμα  και υπεύθυνος στις υποχρεώσεις σου. Και στις υποχρεώσεις μα είναι να βοηθήσει τη συμμαχία (ΝΑΤΟ) στις αποφάσεις που παίρνει. Πέρα από αυτό, εμείς ζούμε και κάτι παράλληλα. Τον αναθεωρητισμό του Πούτιν τον ζούμε δίπλα μας με τον αναθεωρητισμό του Ερντογάν... Με τα ίδια περίπου επιχειρήματα. Αν πετύχει ο Πούτιν στο σκοπό του ανοίγει ο δρόμος και για μας…Έρχονται άσχημες μέρες και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές του Ερντογάν τα πράγματα θα είναι χειρότερα…Είμαστε έτοιμοι, είμαστε με συμμαχίες και είμαστε στο πλευρό της Δύσης απέναντι σε αυτό που ζούμε την αναθεωρητικά κατάσταση της Ρωσίας.»

Για τοπικά προβλήματα

Αυτά τα 4 χρόνια τι προσφέρατε στην Ημαθία;

«Πέραν των όσων η Ν.Δ προσέφερε σε όλη τη Ελλάδα, τη σιγουριά του αύριο, είχαμε την ευκαιρία να έχουμε έναν βουλευτή μέσα στη κυβέρνηση. Άρα ορισμένα πράγματα που είχαν χρόνια τελματώσει  κινήθηκαν. Στην Ημαθία όντως δεν έχουμε τα έργα τα μεγάλα που ενδεχόμενα θα έδιναν μία διαφορετική χροιά ή ένα στίγμα , αλλά παρά όλα αυτά έγιναν πολλά προς πολλές κατευθύνσεις που είναι χρήσιμα, δεν θα γινόταν σε καμία άλλη περίπτωση και αυτά θα φανούν στο μέλλον.»

Για το Διοικητήριο

«Η Ημαθίας δυστυχώς έχει πολλά λιμνάζοντα προβλήματα που είναι σύνθετα και χρειάζονται μία λύση σταδιακή. Έγινε η παραχώρηση από το υπουργείο Οικονομικών στην περιφέρεια ώστε να γίνει με ΣΔΙΤ με την παρέμβαση του κ. Βεσυρόπουλου. Πιστεύω ότι θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα από τη περιφέρεια.»

Κάθετος οδικός άξονας

«Ιστορία δεκαετιών. Είναι έργο της περιφέρειας, δεν εμπλέκεται τόσο η κυβέρνηση. Προχωρά η μελέτη και ολοκληρώνεται για να προχωρήσουμε στο έργο.»

Αγορά της Κουλούρας

«Είναι μία μελανή ιστορία. Ένα σταματημένο-κουφάρι από το ’80. Έχει μπει σε μία διαφορετική λογική και όταν ήλθε ο κ. Σκυλακάκης έχουν τεθεί κάποιες βάσεις για να προχωρήσει για τη εγκατάσταση του τελωνείου και έχουν μπει κάποιες πρώτες ιδέες για την πλήρη αξιοποίηση. Θα τα ανακοινώσουν οι αρμόδιοι. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα γι’ αυτό».

Παλιά Δικαστήρια

«Όταν ήλθε ο κ. Σκυλακάκης μαζί με κ. Βεσυρόπουλο του έκανε μία επιτόπια επισκόπηση. Έχει αποφασιστεί ότι θα γίνει όλη η διαδικασία- σχεδόν ολοκληρώνεται- για να παραχωρηθεί στον Δήμο με συγκριμένες προϋποθέσεις για τη αξιοποίηση του». 

Και κατέληξε με τους στόχους των επόμενων εκλογών : «Πάμε για δύο έδρες. Το μέγιστο υπολογίζει ένα κόμμα. Είναι εκλογές που θέλουμε να έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό που θα μας δώσει και τον αέρα και την σιγουριά ότι στις δεύτερες εκλογές θα είμαστε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση χωρίς να χρειαστεί να συμπράξουμε με άλλα κόμματα όπως αυτά ευελπιστούν. Έχουμε τη σιγουριά ότι θα πάμε πολύ καλά και την πρώτη εκλογική διαδικασία και την δεύτερη θα είμαστε αυτοδύναμη κυβέρνηση».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής