breaking news Νέο

Πρωτοβουλία της ΕΘΕΑΣ για εργάτες γης από Βιετνάμ και Ταϋλάνδη

Πρωτοβουλία της ΕΘΕΑΣ για εργάτες γης από Βιετνάμ και Ταϋλάνδη

Συνεχίζοντας τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η ΕΘΕΑΣ, στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης των παραγωγών και της ανάδειξης του αγροδιατροφικού θησαυρού της χώρας μας, ο Αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ κ. Χρήστος Γιαννακάκης και ο Γενικός Διευθυντής κ. Μόσχος Κορασίδης συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία στελεχών δύο κορυφαίων εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε Βιετνάμ και Ταϋλάνδη  στην εύρεση εργατικών χεριών και στην προώθηση αγροτικών προϊόντων.  Οι εκπρόσωποι των ανωτέρω εταιρειών δήλωσαν ότι ήδη στέλνουν εργατικό δυναμικό στο Ισραήλ, στην Πορτογαλία και σε άλλες χώρες. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά για τις ανάγκες που υπάρχουν σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα, ταυτόχρονα έγινε διεξοδική συζήτηση σχετικά με τα αγροτικά προϊόντα και τις περαιτέρω δυνατότητες συνεργασίας σε εμπορικό επίπεδο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πρώτες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Αυγούστου στο Ανόι του Βιετνάμ με τη μεσολάβηση του Βιετναμέζου πρεσβευτή στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια συμμετοχής της ΕΘΕΑΣ στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων. Επίσης από τις 4 έως τις 7  Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη χώρα μας από την Πρόεδρο μιας μεγάλης εταιρείας εισαγωγής τροφίμων, καθώς και εύρεσης εργατικού δυναμικού και προγραμματίστηκαν επισκέψεις στην κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει ετοιμότητα για άμεση αποστολή εργατικού δυναμικού σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να εκδηλωθεί προς την ΕΘΕΑΣ άμεσα το ενδιαφέρον συνεταιρισμών, αγροτών, κτηνοτρόφων και καλλιεργητών θερμοκηπίου, έτσι ώστε να σταλούν τα σχετικά αιτήματα στις εν λόγω εταιρείες για τη συντομότερη δυνατή κάλυψη των απαιτήσεων σε εργατικά χέρια.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής