breaking news Νέο

Α. Τόλκας : Ο Χαλασμός της Νάουσας στη Βουλή των Ελλήνων

  • Α. Τόλκας : Ο Χαλασμός της Νάουσας στη Βουλή των Ελλήνων
  • Α. Τόλκας : Ο Χαλασμός της Νάουσας στη Βουλή των Ελλήνων

Το χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στο Περιστύλιο, κοσμεί από χθες η έκθεση "Η ηρωική πόλη της Νάουσας 1822: Από την επανάσταση στον Χαλασμό".

Η πρωτοβουλία του Άγγελου Τόλκα να προτείνει από το καλοκαίρι την πραγματοποίηση της εν λόγω έκθεσης στον Πρόεδρο της Βουλής κ.Τασούλα, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον χαλασμό της πόλης και η συνεργασία με το Δήμο Νάουσας και το Δήμαρχο κ. Καρανικόλα, την Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων και τον κο Τάκη Μπάιτση για την παραχώρηση των εκθεμάτων του, οδήγησε στο να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία πολλών Βουλευτών, πρώην Υπουργών, των εν Αθήναις Ναουσαίους και Ναουσαίων πολιτών.

Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή η Νάουσα δέχτηκε την οφειλόμενη τιμή να βρεθεί στο κέντρο των πολιτικών και πολιτειακών θεσμών.

Ο Άγγελος Τόλκας στο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής: «Ο χαλασμός της Νάουσας καθόρισε τον πυρήνα της συλλογικής συνείδησης της πόλης μας και των Ναουσαίων ανδρών και γυναικών. Καθόρισε την πορεία μας, την ιστορία μας, τις αποφάσεις μας. Η συνειδητή απόφαση των Ναουσαίων αγωνιστών, των καθημερινών ανθρώπων, του λαού της Νάουσας να αντιταχθούν στον κατακτητή σε έναν άνισο αγώνα και χωρίς τη βοήθεια που περίμεναν αλλά ποτέ δεν ήρθε, φανερώνει τη δύναμη της συλλογικότητας και της αποφασιστικότητας του απλού λαού, προκειμένου να αλλάξουν και να ανατρέψουν τα δεδομένα».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής