breaking news Νέο

Γ. Σαρακιώτης από Βέροια : «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες βιώνουν οικονομικό διωγμό»

Γ. Σαρακιώτης από Βέροια : «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες βιώνουν οικονομικό διωγμό»

«Αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, αυτός ο χειμώνας θα είναι ο τελευταίος για πολλές επιχειρήσεις», είπε σε πολιτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, στην Ελιά,, το απόγευμα της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Σαρακιώτης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την έρευνα και την τεχνολογία, σχολιάζοντας το επίκαιρο και κρίσιμο θέμα της ακρίβειας.

Επικαλούμενος τα συμπεράσματα της προχθεσινής κοινής συνέλευσης των επαγγελματικών φορέων (ΓΣΕΒΕΕ, Επαγγελματικό Επιμελητήριο, Ολομέλεια Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων και Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών), ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες βιώνουν οικονομικό διωγμό, κάτι που, όπως είπε, έρχεται σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση. Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΕΛΒΙΖ Βασίλη Χαλκίδη και τον πρόεδρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού VAENI Γιώργο Φουντούλη, συνοδευόμενος από την πρώην βουλευτή Φρόσω Καρασαρλίδου και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ., διαπιστώνοντας ότι και στην Ημαθία η μεσαία τάξη και οι επιχειρήσεις της περιοχής εκπέμπουν SOS.

O κ. Σαριωτάκης αναφέρθηκε αρχικά στα ζητήματα της ακρίβειας και επεσήμανε πως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από την ενεργειακή κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία πρότεινε τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, όπως έχει ήδη συμβεί σε 18 κράτη - μέλη της Ε.Ε. και την επιβολή πλαφόν στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Ποτέ δεν θα ιδιωτικοποιούσε τη ΔΕΗ, όπως έπραξε η κυβέρνηση της Ν.Δ., που το θεωρεί μεγαλύτερο «σκάνδαλο» ακόμη και από την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας, και τα αποτελέσματα στον τομέα της ενέργειας τα βλέπουμε σήμερα, εκτοξεύοντας τους λογαριασμούς στα ύψη. «Όταν μία κυβέρνηση δεν εργάζεται για την επίλυση ενός ζητήματος και εργάζεται πραγματικά και ουσιαστικά, για να εφευρίσκει δικαιολογίες, για να καλύπτει αυτά που σήμερα δεν μπορούν να καλυφθούν, τότε δεν μπορούμε να έχουμε προσδοκίες και να περιμένουμε αποτελέσματα επί αυτών των ζητημάτων», πρόσθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας.

Στη συνέχεια σχολίασε «σκωπτικά» τη ….φοβερή ανάπτυξη, την οποία επικαλείται ότι έχει πετύχει η κυβέρνηση, τη στιγμή που 740.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα χρωστούν στην Εφορία, τη ΔΕΗ και τις άλλες εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας πάνω από ένα δις ευρώ και αυξάνονται οι οφειλές προς τον ΕΦΚΑ.

Βέβαια - όπως είπε - υπάρχει ανάπτυξη σε κάποιες εταιρίες, το θέμα είναι για πόσους και για ποιούς είναι η ανάπτυξη και πόσους συμπεριλαμβάνει, σίγουρα πάντως τόνισε πως δεν είναι για τη συνολική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Όσον αφορά το Ταμείο Ανάπτυξης, ο τομέας του μέλλοντος, όπως τον χαρακτήρισε, γιατί εκεί κατευθύνονται οι νέοι επιστήμονες στα ζητήματα της έρευνας και της τεχνολογίας, είπε πως τα χρήματα μοιράζονται σε λίγους, ενώ η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά και τα δισεκατομμύρια ευρώ, που καταβάλει η χώρα μας γι' αυτά, τονίζοντας ότι, ενώ μέρος των γαλλικών φρεγατών, που εισάγει η χώρα μας, μπορεί να κατασκευαστεί στα ελληνικά ναυπηγεία, κατασκευάζονται αποκλειστικά στη Γαλλία και δημιουργούνται θέσεις εργασίας στα γαλλικά ναυπηγεία.

Κλείνοντας και αναφερόμενος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, υποστήριξε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πίστεψε ποτέ στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο και δεν ενίσχυσε στην πανδημία, κάτι που μας κόστισε σε πολλές ζωές.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής