breaking news Νέο

Περιφερειακή σύσκεψη των συνταξιουχικών σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε στη Βέροια

Περιφερειακή σύσκεψη των συνταξιουχικών σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε στη Βέροια

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Βέροια περιφερειακή σύσκεψη των συνταξιουχικών σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το σχεδιασμό της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Ομοσπονδιών τους.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν τα παρακάτω σωματεία:

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ημαθίας με έδρα τη Βέροια, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Βέροιας και περιχώρων, Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Ημαθίας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νάουσας, Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας, Σωματείο Συνταξιούχων Λιτόχωρου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης και το παράρτημα Σερβίων και Τρανόβαλτου, ΤΣΑ Κοζάνης, ΠΑΣΣΑΣ ΔΕΗ Κοζάνης, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Φλώρινας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Γιαννιτσών, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ημαθίας, Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Έδεσσας.

Την κεντρική εισήγηση παρουσίασε ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Παναγιώτης Πάλμος. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ τοποθετήθηκε ο Γιάννης Αλεξόπουλος. Από τον σύνδεσμο πολιτικών συνταξιούχων Ημαθίας τοποθετήθηκε ο πρόεδρος Γκόγκας Χαράλαμπος ενώ από το σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ Βέροιας και περιχώρων ο πρόεδρος Θέμελης Δημήτρης.

Τη σύσκεψη - συζήτηση συντόνισε η πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας Αθανασιάδου Βασιλική.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους αλλά και όλη την κοινωνία με τις συνεχόμενες περικοπές των συντάξεων, την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, τα προβλήματα στα ζητήματα υγείας και πρόνοιας, τις αυξήσεις και την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τους πλειστηριασμούς. Αναφέρθηκαν στις εξαγγελίες της κυβέρνησης που στην ουσία νομιμοποιεί την κλοπή κεκτημένων  και μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις.

Και οι εισηγητές και οι τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων στην πλούσια συζήτηση που αναπτύχθηκε κατέληξαν, ότι η μόνη απάντηση του συνταξιουχικού κινήματος στην επίθεση που δέχεται είναι η μαζικοποίηση των σωματείων, η ενεργοποίηση των μελών με κατεύθυνση την πραγματοποίηση αγωνιστικών παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με ζωντανή συζήτηση, με αγωνιστικό πνεύμα, κατατέθηκαν προτάσεις που εμπλούτισαν τον σχεδιασμό και την οργάνωση των συνταξιουχικών σωματείων για το επόμενο διάστημα.

Στο τέλος αποφασίστηκε να συνεδριάσουν άμεσα τα σωματεία προκειμένου από κοινού να σχεδιάσουν την δράση τους σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

 

Οι διοικήσεις των σωματείων


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής