breaking news Νέο

Τροπολογία Γεωργαντά για την καταβολή προκαταβολών σε όσους επλήγησαν από τις χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου 2022

Τροπολογία Γεωργαντά για την καταβολή προκαταβολών σε όσους επλήγησαν από τις χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου 2022

Ψηφίsτηκε χθες η νομοθετική ρύθμιση του ΥπΑΑΤ κ. Γ. Γεωργαντά, με την οποία αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που ανέκυψαν λόγω των ζημιών σε αγροτικές καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας από τις έντονες και εκτεταμένες χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν τον Ιούνιο 2022.

 

Για τις χαλαζοπτώσεις ειδικά, θεσπίζεται η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής, έναντι της δικαιούμενης αποζημίωσης και καθορισμού διαφορετικού ποσοστού προκαταβολής, ανά ζημιογόνο αίτιο ή ανά προϊόν ή ανά γεωγραφική ζώνη.

 

Το ΥπΑΑΤ συνεπές στις δεσμεύσεις του, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στον ΕΛΓΑ να καταβάλει προκαταβολές, κατά παρέκκλιση της ισχύουσας διαδικασίας και εντός τριμήνου, έτσι ώστε στο συντομότερο χρονικό διάστημα να καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων.

 

Στόχος είναι η άμεση στήριξη των πληγέντων αγροτών για τις ζημιές που υπέστησαν στο φυτικό και ζωικό τους κεφάλαιο αλλά και μακροπρόθεσμα η εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων, η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και η στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης και οικονομίας.

 

Η τροπολογία αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν σε αγροτικές καλλιέργειες και σε ζωικό κεφάλαιο από τις χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου 2022, στις Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, στις Δημοτικές Κοινότητες Αθύρων, Δυτικού και Ραχώνας, Δημοτικής Ενότητας Πέλλας, του Δήμου Πέλλας Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στη Δημοτική Κοινότητα Κουφαλίων, της Δημοτικής Ενότητας Κουφαλίων και στις Δημοτικές Κοινότητες Χαλκηδόνος, Ελεούσης, Βαλτοχωρίου, της Δημοτικής Ενότητας Χαλκηδόνος, του Δήμου Χαλκηδόνος, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στον Δήμο Τοπείρου και στη Δημοτική Ενότητα Βιστωνίδος του Δήμου Αβδήρων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

 

Επίσης, με τη συγκεκριμένη τροπολογία, ρυθμίζονται ειδικότερα ζητήματα για αποζημίωσηόσων απασχοληθούν σε έργο σχετικό με τις ως άνω ζημιέςκαθώς και τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από 1ης Μαΐου 2021 έως 30 Σεπτεμβρίου 2021.

 

Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας "Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις"


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής