breaking news Νέο

Χρειάζεται ενίσχυση και που η ΒΕΡΟΙΑ;

Χρειάζεται ενίσχυση και που η ΒΕΡΟΙΑ;

Η ΒΕΡΟΙΑ ξεκίνησε με το δεξί τις φετινές της υποχρεώσεις, κερδίζοντας στα πλαίσια της 3ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας στην παράταση τα Χανια με 2-1. Ομως οι εντυπώσεις που άφησε, σ' αυτούς που συνηθίζουν να μην στέκονται αποκλειστικά και μόνο στο αποτέλεσμα ενος αγώνα, αλλά να μετράνε και την γενικότερη εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι, αφού αυτή τις περισσότερες φορές αποτελεί το μετρο για την πορεία της στο πρωτάθλημα, παραμένουν με ερωτηματικό.

Ποιές είναι οι φετινές δυνατότητες της ΒΕΡΟΙΑΣ;

Θα παλαίψει για την παραμονή της στην Super League 2;

Θα εξασφαλίσει την "βίζα παραμονής" στην κατηγορία πρόωρα και δίχως άγχος ή μήπως έχει τις δυνατότητες για κάτι παραπάνω;

Ακούγεται βέβαια απαισιόδοξο να κερδίζεις πεντακάθαρα και απόλυτα δίκαια, όπως η ΒΕΡΟΙΑ την περασμένη Τετάρτη τα Χανιά, μια ομάδα που την περσινή περίοδο πρωταγωνίστησε στην κατηγορία, τερματίζοντας 4η πίσω από τον Λεβαδειακό, την Καλλιθεα και την Καλαμάτα, στον Νότιο όμιλο και εσύ να συζητάς για παραμονή στην κατηγορία και να αμφιβάλεις γι' αυτή!!!

Σωστά! Όμως και η ΒΕΡΟΙΑ την περσινή περίοδο τερμάτισε δια περιπάτου σχεδόν στην πρώτη θέση του βορείου ομίλου, χάνοντας στις λεπτομέρειες την άνοδο της στην Super League1!!

Με αυτή την λογική τα Χανιά θα πρεπει να πανηγυρίζουν που κράτησαν ισοπαλο το αποτέλεσμα (1-1) και χρειάστηκε η παράταση για να χάσουν και να αποκλειστούν από το κύπελλο εκτος έδρας από μια ομάδα τη ΒΕΡΟΙΑ, που την περσινή περίοδο εντυπωσίασε το πανελλήνιο με την πορεία της, χάνοντας την άνοδο στην SL 1 στις λεπτομέρειες και για πολλους άδικα.

Όμως τόσο η ΒΕΡΟΙΑ, όσο και τα Χανιά ειναι δυο διαφορετικές σε σχέση με την περσινή χρονια ομάδες. Δυο ομάδες που κτίζονται από τα θεμέλια και με διαφορετικά υλικά.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Από τους δεκαέξι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε στο προχθεσινό παιχνίδι ο προπονητής της ΒΕΡΟΙΑΣ Κώστας Ανυφαντάκης οι μισοί, οκτώ προστέθηκαν στην ομάδα τη μεταγραφική περιοδο του καλοκαιριού που μας πέρασε, ενω τα Χανιά είχαν δυο επιπλέον καινούριους. Δέκα από τους δεκαέξι!!

Τέτοιου είδους συγκρίσεις συνεπώς οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα.

Ούτε η ΒΕΡΟΙΑ, αλλά ούτε τα Χανιά είναι η περσινή ομάδα.

Και τώρα στο προκείμενο. Στην εικόνα που παρουσίασε η ΒΕΡΟΙΑ στο παιχνίδι του κυπελλου με τα Χανιά.

Η ΒΕΡΟΙΑ με εξαίρεση ενα εικοσάλεπτο κατά το οποίο οι νεαροί ποδοσφαιριστές της και κυρίως οι δυο κεντρικοί οπισθοφύλακες, ο Μασούρας και ο Περδίκης έδειχναν να μην πατάνε καλά στον αγωνιστικό χώρο, μπορεί να μην θάμπωνε με την απόδοσή της, όμως παρουσίασε μια συμπαθητική εικόνα και σίγουρα πολύ καλύτερη από αυτήν του αντιπάλου της.

Εκεί που χώλαινε δεν ήταν η επιθετική της γραμμή, που και αρκετές ευκαιρίες δημιούργησε και δυο τέρματα πέτυχε, έστω κι αν για το πρώτο χρειάστηκε η συμβολή της άμυνας και δη του αριστερού οπισθοφύλακα της Παπαχρήστου και για το δεύτερο η ευφυΐα και τα καλά στημένα του Φασίδη.

Το μεγάλο πρόβλημα κατά την προσωπική μας άποψη στο προχθεσινό παιχνιδι κυπέλλου της Βέροιας εντοπίστηκε στην αμυντική της γραμμή και δη στον άξονα δίχως να ευθύνονται οι δυο  νεαροί παίκτες, ο Μασούρας και ο Περδίκης, που κλήθηκαν να παίξουν έναν ρόλο για πρώτη φορά οι δυο τους και στα συν καταγράφεται οτι και οι δυο προσπάθησαν με τον δεύτερο μάλιστα τον Περδίκη, να βελτιώνεται σημαντικά και να παρουσιάζει ένα διαφορετικό, προς το καλύτερο πρόσωπο, μετά την αντικατάσταση του Μασούρα, έχοντας δίπλα του έναν έμπειρο συμπαίκτη.

Η ΒΕΡΟΙΑ αυτή τη στιγμή διαθέτει πέντε στόπερ από τους οποίους οι τρεις (Στίκας, Παπατζίκος, Σταμπολίδης) αποκτήθηκαν στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού για να προσφέρουν άμεσα στην ομάδα και κανένας από τους τρεις δεν αποτελεί βασική επιλογή του προπονητή τους. Οι δυο μάλιστα από τους τρεις είναι μονίμως εκτός αποστολής (Παπατζίκος - Σταμπελίδης), για να παίξει στην θέση τους ένας νεαρός παίκτης της μεσαίας γραμμής ο Μασούρας και που βέβαια δεν ευθύνεται ο ίδιος αν δεν κατάφερε να ανταποκριθεί εκατό τοις εκατό στον ρόλο του!!!

Δεν είναι λίγο παράδοξο;

 

• Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής