breaking news Νέο

Στα... πεταχτά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Στα... πεταχτά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

• Την ικανοποίησή του για την κατάσταση που παρουσιάζουν οι δρόμοι της Αγίας Βαρβάρας εξέφρασε ο πρόεδρος της εν λόγω τοπικής κοινότητας, Σπύρος Κωτσιαντής, ευχαριστώντας τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Θανάση Σιδηρόπουλο και την τεχνική υπηρεσία. Επεσήμανε δε πως η κατάσταση στους δρόμους είναι καλή, μετά από πολλά χρόνια.

• «Δεν έγινε τίποτα διαφορετικό στην Αγία Βαρβάρα, από αυτό που γίνεται και τα υπόλοιπα χρόνια. Με λίγη υπομονή και σωστό προγραμματισμό θα φέρουμε όλα τα χωριά σε μια ικανοποιητική κατάσταση», απάντησε ο κ. Σιδηρόπουλος.

• Άδραξε την ευκαιρία και πάλι ο Ζήσης Πατσίκας, ο οποίος προέβη σε κριτική στη Δημοτική Αρχή, βάζοντας στην αναφορά του μία σειρά από κυρίαρχα ζητήματα του Δήμου (όπως η Γέφυρα Κούσιου που παραμένει υπό κατασκευή, η πλατεία Ωρολογίου, η οποία μένει όπως ήταν, το παλιό Δικαστικό Μέγαρο που με το πέρασμα των χρόνων καταρρέει), τα οποία παραμένουν άλυτα και που ο ίδιος είχε – όπως επεσήμανε – κάνει αναφορά σε περσινό άρθρο του.

• Για «κοπανατζήδες» και «βολεμένους» επαγγελματικά συναδέλφους τους, που δεν ψηφίζουν τίποτα στο Δημοτικό Συμβούλιο ή προχωρούν σε προσφυγές, για να καθυστερήσουν έργα, έγινε λόγος από Αντιδημάρχους της Βέροιας. Ειδικότερα, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης μίλησε για «βολεμένους» επαγγελματικά Δημοτικούς Συμβούλους, που παριστάνουν τους σωτήρες του τόπου και παρουσιάζονται ως οι νομιμότεροι πολίτες, με καταγγελίες προσπαθούν να καθυστερήσουν έργα, ενώ κάνουν μικροπολιτική με ανακρίβειες και ψέματα. Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στους «κοπανατζήδες», που εμφανίζονται μόνο στα προημερησίας διάταξης θέματα και κατόπιν αποχωρούν και σχολιάζουν στο ίντερνετ. Κοντά σ' όλα αυτά, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Άρης Λαζαρίδης ενημέρωσε το σώμα πως και η δεύτερη προσφυγή του Γιώργου Γουλτίδη στην περιφέρεια, όπως και η πρώτη για τη μελέτη της γέφυρας Κούσιου, απορρίφθηκε.

• Τα πράγματα στη θέση τους θέλησε να βάλει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Θεόφιλος Κορωνάς, με αφορμή την παρουσία λίγο νωρίτερα στην αίθουσα και την αντίδραση κατοίκων του Εργοχωρίου, στο ζήτημα της δημιουργίας οικισμού για τους Ρομά και την αναβολή του εν λόγω θέματος στη συνεδρίαση. Ο ίδιος έκανε μία αναφορά στο ιστορικό του θέματος και στον περιφερειακό σχεδιασμό, που πρόκειται να υλοποιηθεί, ενώ τόνισε ότι έγιναν και δημόσιες προσκλήσεις για διαβούλευση, χωρίς όμως να υπάρξει καμία αντίδραση από τους κατοίκους.

• «Δεν μπορεί να προχωρήσει ένας τέτοιος σχεδιασμός, αν δεν συμφωνήσουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κορωνάς, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα στο εν λόγω θέμα. Πρόσθεσε, δε, πως το σχέδιο του Δήμου θα αναβαθμίσει την περιοχή, αλλά και την ποιότητα ζωής των Ρομά».

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής