breaking news Νέο

Με λαμπρότητα και επισημότητα Πανηγύρισε ο όσιος Αντώνιος ο νέος Πολιούχος της Βέροιας

  • Με λαμπρότητα και επισημότητα Πανηγύρισε ο όσιος Αντώνιος ο νέος Πολιούχος της Βέροιας
  • Με λαμπρότητα και επισημότητα Πανηγύρισε ο όσιος Αντώνιος ο νέος Πολιούχος της Βέροιας

Με λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 16 Ιανουαρίου ο πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός της εορτής του πολιούχου της Βεροίας οσίου Αντωνίου του νέου.

Προ της ενάρξεως του εσπερινού πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού η υποδοχή της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Παντανάσσης από τον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ναούσης, που συμπανηγυρίζει με τον όσιο Αντώνιο, σύμφωνα με το έθος που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο πολυαρχιερατικός εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος και κήρυξε το Θείο λόγο.

Επίσης παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άρτζις κ. Βίκτωρ, από την Εκκλησία της Ουκρανίας και ο οικείος Ποιμενάρχης Βεροίας κ. Παντελεήμονας.

Στο τέλος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άρτζις κ. Βίκτωρ ανέγνωσε το μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Οδησσού και Ισμαήλ κ. Αγαθαγγέλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και δώρισε εκ μέρους του μία εικόνα της Παναγίας στο Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμων.

Σήμερα Τετάρτη, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άρτζις κ. Βίκτωρ, από την Εκκλησία της Ουκρανίας, ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο και ο οικείος Ποιμενάρχης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Μετά τη θεία Λειτουργία εψάλησαν τα εγκώμια του Οσίου Αντωνίου και ακολούθησε λιτανεία των ιερών λειψάνων και της εικόνος της Παναγίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλεως.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής