breaking news Νέο

25η Art Athina : Δυναμική επιστροφή με κοσμοσυρροή και ρεκόρ επισκεπτών

  • 25η Art Athina : Δυναμική επιστροφή με κοσμοσυρροή και ρεκόρ επισκεπτών
  • 25η Art Athina : Δυναμική επιστροφή με κοσμοσυρροή και ρεκόρ επισκεπτών
  • 25η Art Athina : Δυναμική επιστροφή με κοσμοσυρροή και ρεκόρ επισκεπτών
  • 25η Art Athina : Δυναμική επιστροφή με κοσμοσυρροή και ρεκόρ επισκεπτών
  • 25η Art Athina : Δυναμική επιστροφή με κοσμοσυρροή και ρεκόρ επισκεπτών

Τι κι αν μεσολάβησαν δύο χρόνια από τότε που η πανδημία επέβαλλε αναγκαστική απουσία για την Art Athina, αυτή επέστρεψε δυναμικά φέτος! Και δίχως υπερβολή ο καλλιτεχνικός προορισμός του Σαββατοκύριακου 17-18 Σεπτεμβρίου ήταν ένας: Η 25η Art Athina, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της προεδρίας της Δημοκρατίας, στην οποία και υπήρξε ρεκόρ συμμετοχών και, όπως φαίνεται, ρεκόρ επισκεπτών.

Πολιτικοί (μεταξύ αυτών οι Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ΌΟλγα Κεφαλογιάννη, Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Λήδα Μενδώνη που εγκαινίασε και την έκθεση), Δήμαρχοι (ανάμεσα τους και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης), καλλιτέχνες, διευθυντές μουσείων, επιμελητές και φιλόλογοι έσπευσαν στη γιορτή της τέχνης, ένα θεσμό που διαρκώς εμπλουτίζεται και ανανεώνεται. Οι περισσότεροι ήθελαν, βέβαια, να δουν συγκεντρωμένη τη νέα εικαστική παραγωγή σύγχρονων καλλιτεχνών, καταξιωμένων και ανερχόμενων, που ζουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, μέσα από τις προτάσεις 80 αιθουσών τέχνης, να ενημερωθούν, να απολαύσουν ή και να επενδύσουν!

Μάλιστα, αρκετοί επηρεασμένοι από τα κοινωνικά δίκτυα, πήγαν από περιέργεια, για να είναι «στη μόδα» κι άλλοι απλώς για να κάνουν τη βόλτα τους, στο υποβλητικό Ζάππειο Μέγαρο, σε μια έκθεση με αισθητική και ποιότητα, πληρώνοντας και εισιτήριο για τον κατάλογο, που την Κυριακή το βράδυ εξαντλήθηκε και έπρεπε να ξανατυπωθεί!

 

Βίκυ Παπατζίκου : "Η συμμετοχή της Γκαλερί μας στην Art Athina βγάζει την πόλη της Βέροιας έξω από τα σύνορά της"

Τα χαμόγελα, λοιπόν, επέστρεψαν στα πρόσωπα των ιδιοκτητών Γκαλερί. Και μεταξύ αυτών της κ. Βίκυς Μελικιώτη - Παπατζίκου, που σημειωτέον η γκαλερί, την οποία διατηρεί στη Βέροια υπήρξε και η μοναδική εκπρόσωπος από την περιφέρεια στην 25η Art Athina, στην οποία και επιπροσθέτως συμμετέχει από το 2013!!

«Σ' ένα τόσο πολύ σημαντικό γεγονός, το κορυφαίο εικαστικό γεγονός της Ελλάδος, θα έλεγα, η Γκαλερί Παπατζίκου έδωσε το παρόν και σε συνάρτηση μ' έναν τόσο μεγάλο αριθμό συμμετοχών, αυτό δεν μπορεί παρά να μας βρίσκει πολύ ικανοποιημένους και ευχαριστημένους» τόνισε, μιλώντας στην "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", η ίδια, προσθέτοντας πως «με την παρουσία μας εκεί πολύ περισσότερο βγάζουμε την πόλη της Βέροιας έξω από τα σύνορά της. Μπορώ να πω ακόμα πως η Γκαλερί Παπατζίκου δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις συμμετοχές άλλων Γκαλερί στην Art Athina».

Υπενθυμίζεται πως η Γκαλερί Παπατζίκου εκπροσωπήθηκε από 4 καλλιτέχνες: Τους Γιάννη Ζιώγα, Καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας - Φλώρινας, Γιώργο Κατσαγγέλο, καθηγητή Σχολής Καλων Τεχών στο ΑΠΘ, Δήμητρα Σιατέρλη, χαράκτρια και διδάσκουσα στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Μαρία Παργιανού, η νεώτερη εικαστικός/απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, οι οποίοι και παρουσίασαν κατά σειρά: έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες, εκθέματα χαρακτικής, έργα ζωγραφικής, για τα οποία και η πλειοψηφία των επισκεπτών έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

 

Απονομή βραβείων σε νεο καλλιτέχνη για πρώτη χρονιά

Επιπλέον, φέτος για πρώτη χρονιά απονεμήθηκε και το Art Athina  Award σε νέο καλλιτέχνη.

Και το όνομα αυτού: Γιώργος Γεροντίδης. Ο 30χρονος νικητής εκπροσωπείται από τη Zina athanassiadou gallery, ενώ το έργο του, σύμφωνα με την πενταμελή επιτροπή (από in situ εγκαταστάσεις μέχρι διαδραστικό prozects στό διαδίκτυο), χαρακτηρίζουν η ερευνητική διάθεση, ο πειραματισμός και η τεχνική αρτιότητα.

Τέλος, εκείνο δε που θα πρέπει να σημειώσουμε είναι πως από πολύ νωρίς έξω από το Ζάππειο Μέγαρο, πριν ακόμα ανοίξει τις πύλες της η Art Athina, περίμεναν υπομονετικά άνθρωποι και φίλοι της τέχνης, κάνοντας ουρές που συχνά έφθαναν μέχρι το συντριβάνι, όπου και έμειναν αργά το βράδυ, με αποτέλεσμα να παραταθεί το ωράριο!

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής