breaking news Νέο

Τα προβλήματα των αγροτών μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ο Θωμάς Αγγελίνας

Τα προβλήματα των αγροτών μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ο Θωμάς Αγγελίνας

Τα προβλήματα των αγροτών μετέφερε στην τοποθέτησή του στην προημερησίας διάταξη του Δ.Σ. Βέροιας στη συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου, ο Θωμάς Αγγελίνας. Όπως τόνισε, «σε κινητικότητα βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι αγρότες του δήμου μας και γενικότερα όλης της Ελλάδος.

Στη Γενική συνέλευση του Συλλόγου Αγροτών Βέροιας την περασμένη Παρασκευή στον Κόμβο της ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι αγρότες του δήμου μας στην περσινή παραγωγή. Το Ρώσικο εμπάργκο  και οι βροχοπτώσεις του Ιουλίου ήταν τα δύο προβλήματα που περιμένουν ακόμα αποζημιώσεις, που μέχρι τώρα δεν φαίνεται η κυβέρνηση να έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση. 

Οι τιμές που πουλήθηκαν τα ροδάκινα στην περσινή χρονιά δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής και διαφαίνεται ότι και φέτος θα υπάρχουν οι ίδιες χαμηλές τιμές.

Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός από μέρους της κυβέρνησης για την τύχη του ροδάκινου, με αποτέλεσμα αυτή η δυναμική καλλιέργεια να κινδυνεύει χρόνο με το χρόνο να μην καλλιεργείται από τους αγρότες.

Γενικότερα υπάρχει μια απογοήτευση στον αγροτικό τομέα και στους αγρότες, που μεταβιβάζεται και στους νέους αγρότες, οι οποίοι έχουν επενδύσει στο επάγγελμα και βλέπουν το μέλλον αβέβαιο και τα όνειρά τους να γκρεμίζονται.

Πάντως διαφαίνεται ότι θα υπάρξουν κινητοποιήσεις και μάλιστα δυναμικές, οι αγρότες είναι εξαγριωμένοι, διότι η κατάσταση έχει να κάνει πλέον με την επιβίωσή τους».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής