breaking news Νέο

Τα προβλήματα των δασκάλων παρουσίασε στη Βέροια ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Τα προβλήματα των δασκάλων παρουσίασε στη Βέροια ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Συνέντευξη τύπου διοργάνωσαν χθες ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Νάουσας, όπου τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Θανάσης Κικινής, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας σ' όλη την Ελλάδα με αφορμή τη γενική απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 9 Νοεμβρίου και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τη διεκδίκηση των αιτημάτων των εκπαιδευτικών. 

 

Επισήμανε ότι οι αναπληρωτές καλύπτουν κενά, ενώ καλούνται να ανταπεξέλθουν σ' ένα πολύ αυξημένο κόστος ζωής, ειδικά σε τουριστικές περιοχές. Τόνισε ότι θα υπήρχαν πολύ μεγαλύτερες ελλείψεις εκπαιδευτικών, αν το όριο των μαθητών ανά τάξη ήταν χαμηλότερο, ενώ το μεγάλο κτιριακό ζήτημα που υπάρχει στην Ελλάδα είναι κυβερνητικό ζήτημα.

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί η Δ.Ο.Ε, στέκεται απέναντι στο θεσμό της αξιολόγησης, καθώς δε γίνεται με επιστημονικά κριτήρια και έχει ως στόχο την απαξίωση των δημόσιων σχολείων. 

 

«Τα σχολεία δεν έχουν στηριχτεί με τον ίδιο τρόπο και εκτός αυτού υπάρχουν και άλλες εκπαιδευτικές ιδιαιτερότητες που δεν λαμβάνονται υπόψη. Στόχος της αξιολόγησης είναι η μόνο η ανάδειξη και όχι η επίλυση των προβλημάτων». Για το θεσμό του μέντορα ξεκαθάρισε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα αντιδρά στην κοροϊδία, καθώς εισάγονται συνεχώς πράγματα, που παρακωλύουν την εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Όσον αφορά την επέκταση του ωραρίου του ολοήμερου σχολείου σημείωσε ότι διαφημίστηκε, αλλά κατέληξε σε αποτυχία, διότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσπάθειες στήριξης του ολοήμερου σχολείου είτε όσον αφορά τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό είτε όσον αφορά το περιεχόμενό του. Δήλωσε ότι το ολοήμερο σχολείο πρέπει να αγκαλιάζει τους μαθητές και τις οικογένειες και να προσφέρει στα παιδιά όσα χρειάζονται κατά την παραμονή τους στο σχολείο.

Τέλος, ο κ. Κικινής τόνισε πως η Δ.Ο.Ε. έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για τη συνολική λειτουργία των σχολείων και οι βασικές θέσεις της ομοσπονδίας είναι η στήριξη του σχολείου και δομών όπως το ολοήμερο σχολείο και οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών. Η ομοσπονδία έχει ως αίτημα να υπάρχει στη χάραξη της στρατηγικής χώρος και για την εκπαίδευση καθώς τα όρια των εργαζομένων έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Νάουσας κ. Σταμάτης Σωτήρης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχαηλίδου Σταυρούλα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής