breaking news Νέο

Σε έξαρση η νεανική παραβατικότητα

Σε έξαρση η νεανική παραβατικότητα

Τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι ανήλικοι οδηγούνται στην παραβατικότητα «φώτισε» στη συνέντευξη Τύπου, το Δ.Σ. του Συλλόγου «Πρωτοβουλία για το Παιδί», με αφορμή την παρουσίαση της νέας ετήσιας δράσης του Συλλόγου, «Ένα (1 ευρώ) απ' τον καθένα»!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν από τους ομιλητές τα τελευταία χρόνια υπάρχει  μια ανοδική αύξηση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς των εφήβων στην Ημαθία και ως αφετηρία αυτής της συμπεριφοράς προσδιορίζουν το ασταθές οικογενειακό περιβάλλον, τη χρήση ουσιών, που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, αλλά και την εκτεταμένη και αλόγιστη χρήση του διαδικτύου και κοινωνική απομόνωση,  που σε κάποιες μορφές της οδηγεί στην ομαδοποίηση νεαρών, με την ίδια συμπεριφορά, που είναι και η πιο επικίνδυνη. Τα νεανικά παραπτώματα του παρελθόντος ωχριούν μπροστά σ' αυτά που έχουν εμφανιστεί και καταγραφεί με ραγδαίο ρυθμό τα τελευταία χρόνια και κυρίως την περίοδο της καραντίνας,  ενώ καταλυτικό ρόλο αποτελεί ο ψυχρός και απρόσωπος διαδικτυακός τρόπος επικοινωνίας των νέων,  που δεν παράγει συναισθήματα, σύμφωνα με την Κοινωνική Λειτουργό της Δομής Ελίζα Καραβασίλη.  «Η Πρωτοβουλία για το Παιδί», αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της σχολικής κοινότητας στην πρόληψη, διατηρεί την επικοινωνία του με τη σχολική κοινότητα και πραγματοποιεί δράσεις που απευθύνονται στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς.

Το δυνατό σημείο της συνέντευξης, η αναφορά με παραδείγματα στις αποτελεσματικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, στην αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς νέων,  από τις δομές της «Πρωτοβουλίας».

Μπορούμε να ελπίζουμε!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής