breaking news Νέο

Απόστολος Βεσυρόπουλος : «Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας μέσω έργου του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ»

Απόστολος Βεσυρόπουλος : «Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας μέσω έργου του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ»

Ένα ακόμη έργο ξεχωριστής πνοής δρομολογήθηκε για την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, καθώς το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας έχει ήδη προεπιλεγεί από το Υπουργείο Υγείας για να ενταχθεί στο Έργο SUB1&SUB5 Ανακαίνιση Υποδομών ΠΦΥ- Ανάπτυξη Ιατρείων Διαχείρισης Χρόνιων Νοσημάτων (Δράση 16755), το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ανέφερε σε δήλωση του: «Η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας μέσω του έργου του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί μία ακόμη κορυφαία αναπτυξιακή παρέμβαση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον τόπο μας. Μέσω της επερχόμενης ανακαίνισης της κτιριακής υποδομής του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας και της ανάπτυξης Ιατρείου Διαχείρισης Χρόνιων Νοσημάτων, στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και στη γενικότερη προάσπιση της δημόσιας υγείας.»

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Υφυπουργού Οικονομικών και βουλευτή Ημαθίας, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και σχετικής συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας, οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν μέσω του εν λόγω έργου στοχεύουν:

- στην ανακαίνιση των κτιρίων,

- στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμισή τους, με αναβάθμιση της θερμομόνωσης, του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και δικτύων, τη γενικότερη κατάσταση των κτιριακών υποδομών καθώς και

- στην ανάπτυξη Ιατρείων Διαχείρισης Χρόνιων Νοσημάτων εντός των δομών.

 

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου Κ.Υ. Αλεξάνδρειας, στον οποίο περιλαμβάνονται τα απαιτούμενα έργα, οι σχετικές μελέτες και οι πάσης φύσεως υπηρεσίες που απαιτούνται για την υλοποίηση τους, εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 1,3 εκατομμύρια ευρώ .

Επιπρόσθετα έχει εξασφαλιστεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, χρηματοδότηση επιπλέον κονδυλίου (πέρα του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ) για ιατρικό εξοπλισμό του αναβαθμισμένου Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας.

Ο κ. Βεσυρόπουλος σε δήλωση του ανέφερε: «Με την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας υλοποιείται ένα ακόμη σπουδαίο έργο με γνώμονα τους πολίτες, την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της υγείας αλλά και την περαιτέρω αναπτυξιακή ώθηση της τοπικής οικονομίας. Συνεχίζουμε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας, παραμένουμε έμπρακτα δίπλα στους πολίτες, δρομολογώντας έργα με κοινωνική και αναπτυξιακή προοπτική.»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής