breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε το βιβλίο με τίτλο «Συναγωγή» του Ηλία Μεσσίνα στο χώρο της Εβραϊκής Συναγωγής στη Βέροια

Παρουσιάστηκε το βιβλίο με τίτλο «Συναγωγή» του Ηλία Μεσσίνα στο χώρο της Εβραϊκής Συναγωγής στη Βέροια

Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 10/10 στο χώρο της Εβραϊκής Συναγωγής στη Βέροια. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε το βιβλίο του αρχιτέκτονα, Δρ. Ηλία Μεσσίνα, με τίτλο «Συναγωγή». Ένα βιβλίο στο οποίο γίνεται αναφορά- με τρόπο εκλαϊκευτικό και ορισμένες φορές λογοτεχνικό- για τις Συναγωγές στη χώρα μας, μεταξύ δε αυτών και της Βέροιας.

Ο συγγραφέας έκανε αναλυτική αναφορά στην εβραϊκή κοινότητα της Βέροιας και στη συναγωγή, καθώς και σε άλλες 5 συναγωγές που περιγράφονται στο βιβλίο και βρίσκονται σε Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Ξάνθη, Χαλκίδα και Αίγινα. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν η Φιλόλογος Ευγενία Καβαλάρη και ο φιλόλογος, συγγραφές και ηθοποιός του ΔΗΠΕΘΕ Λευτέρης Κορυφίδης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης (παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ασλανίδης), ο οποίος αναφέρθηκε στο Εβραϊκό στοιχείο της Βέροιας αλλά και στη Συναγωγή, λέγοντας πως είναι η παλαιότερη της Βορείου Ελλάδος και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες ετησίως, κάτι που σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Τουρισμού επιδιώκουν να το μεγιστοποιήσουν.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο σχολιασμός του συγγραφέα για τις αστοχίες που έγιναν κατά τη διαμόρφωση του εσωτερικού της Συναγωγής της Βέροιας, αναφέροντας παράλληλα την ανάγκη διόρθωσής τους.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής