breaking news Νέο

Προειδοποιητικές κινητοποιήσεις αγροτών στην Κουλούρα. Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

  • Προειδοποιητικές κινητοποιήσεις αγροτών στην Κουλούρα. Συνάντηση με τον πρωθυπουργό
  • Προειδοποιητικές κινητοποιήσεις αγροτών στην Κουλούρα. Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Τα πρώτα τρακτέρ και αγροτικά βγήκαν χθες από αγρότες στον κόμβο Κουλούρας στην Ημαθία, διαμαρτυρόμενοι για την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής. Οι αγρότες επιδίωξαν και είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, που επισκέφτηκε χθες την Πέλλα. Ο πρωθυπουργός, παρόντος και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, δήλωσε ότι σύντομα θα δουν αποζημιώσεις να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους.

Οι αγρότες διεκδικούν :

- Δίκαιη και σε όλους τους αγρότες οικονομική στήριξη για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

- Την άμεση αποζημίωση των πληγέντων από παγετούς και χαλάζι και την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

- Την άμεση εκτίμηση και αποζημίωση των επιπτώσεων από τις καλοκαιρινές βροχοπτώσεις.

- Την περαιτέρω επιχορήγηση του Αγροτικού πετρελαίου

- Την επιδότηση των λιπασμάτων. Τη γενικότερη στήριξη και προστασία του αγροτικού εισοδήματος από κακές εμπορικές πρακτικές.

 

 

Τετ α τετ Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία αγροτών από την Ημαθία, στην Πέλλα

 

Τα αιτήματά τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη έθεσε αντιπροσωπεία αγροτών από την Ημαθία σε ολιγόλεπτη συνάντηση έξω από την εξαγωγική εταιρεία της Πέλλας, που βρέθηκε χθες το πρωί ο πρωθυπουργός, για την αδικία σε βάρος τους από το ταμείο κρίσης.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «είναι θέμα χρόνου, αν δεν λυθούν αυτά τα προβλήματα, να μην υπάρχουν αγρότες. Το κόστος παραγωγής έχει γίνει πολύ ακριβό, ενώ έχουμε πάθει και μεγάλες καταστροφές. Έχουμε εμπιστοσύνη σε εσάς, ότι μπορείτε να μας βοηθήσετε. Θέλουμε από το ταμείο κρίσης που έγινε για τον πόλεμο της Ουκρανίας, να ενισχυθούν όλοι οι αγρότες. Έχουμε κάνει συνάντηση για το θέμα με τον κ. Γεωργαντά, το ξέρει, θέλουμε και τη δική σας παρέμβαση, να λυθεί αυτή η αδικία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι η κυβέρνηση ασχολείται πολύ με τον πρωτογενή τομέα. «Υπάρχουν προβλήματα, δεν τα έχουμε λύσει, δεν νομίζω ότι μπορεί να κατηγορηθεί αυτή η Κυβέρνηση ότι δεν έχει σκύψει στα προβλήματα των αγροτών. Εδώ είμαστε, να λύσουμε και άλλες εκκρεμότητες», είπε ο πρωθυπουργός.


κινητοποιήσεις αγροτών στην Κουλούρα

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής