breaking news Νέο

Διάλεξη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Βέροιας σε αστυνομικούς υπαλλήλους της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

Διάλεξη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Βέροιας σε αστυνομικούς υπαλλήλους της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

Διαδικτυακή διάλεξη με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία και Κοινωνικές Παρεμβάσεις» πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στους/στις αστυνομικούς υπαλλήλους που φοιτούν στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Σκοπός της εκπαιδευτικής δράσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του αστυνομικού προσωπικού για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να ενθαρρύνονται οι γυναίκες θύματα βίας να απευθυνθούν στα 42 Συμβουλευτικά Κέντρα και στους 20 Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών του πανελλήνιου δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που μπορούν να τους παρέχουν δωρεάν ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη, καθώς και φιλοξενία..

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες/-ουσες ενημερώθηκαν για τις μορφές της βίας (σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική, λεκτική, σεξουαλική, οικονομική), τον κύκλο της βίας και το προφίλ του θύτη. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, την αξιολόγηση της επικινδυνότητας, την εξέταση του θύματος σε κλίμα ασφάλειας και την αποτροπή της δευτερογενούς θυματοποίησης του.

Εν συνεχεία, παρουσιάστηκε το νομικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα για την ενδοοικογενειακή βία και τονίστηκε η σημασία της τήρησης της αυτόφωρης διαδικασίας για το αναλλοίωτο των αποδεικτικών στοιχείων. Τέλος, παρουσιάστηκαν οι διατάξεις για τα ποινικά αδικήματα της παρενοχλητικής παρακολούθησης (stalking) και της εκδικητικής πορνογραφίας (revenge porn), σύμφωνα με την πρόσφατη προσθήκη του τελευταίου στον Ποινικό Κώδικα.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014-2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής