breaking news Νέο

Καλλίστρατος Γρηγοριάδης : «Η συμμετοχή μου στα κοινά στοχεύει στο να υπηρετώ τους συμπολίτες μου, με σκληρή δουλειά, με διάλογο και βέβαια με γόνιμη συνεργασία»

Καλλίστρατος Γρηγοριάδης : «Η συμμετοχή μου στα κοινά στοχεύει στο να υπηρετώ τους συμπολίτες μου, με σκληρή δουλειά, με διάλογο και βέβαια με γόνιμη συνεργασία»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8) του Αλέκου Χατζηκώστα έδωσε ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Ψηφιακής Πολιτικής – Καινοτομίας του Δήμου Βέροιας, την Τρίτη 18/10/2022.

 

-Σε ερώτηση για τη στάση του στις ερχόμενες εκλογές, τόνισε :

 

«Θα είμαι ξανά υποψήφιος στις εκλογές τον Οκτώβριο 2023 με τον Κώστα Βοργιαζίδη. Όπως και το 2019, θα είμαι στο πλευρό του δημάρχου, γιατί έχει την ενωτική νοοτροπία που χρειαζόμαστε. Η συμμετοχή μου στα κοινά, όπως το έχω πει από την πρώτη στιγμή, στοχεύει στο να υπηρετώ τους συμπολίτες μου, με σκληρή δουλειά, με διάλογο και βέβαια με γόνιμη συνεργασία».

 

-Απαντώντας στην ερώτηση για τους στόχους-σχεδιασμό που έχουν βάλει ως δημοτική αρχή και στο τι έχει υλοποιηθεί, υπογράμμισε :

 

« Όλες οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας που υλοποιήσαμε τα τελευταία δύο χρόνια, βρίσκονται πλέον όλες μαζί στη νέα σελίδα eservices.veria.gr :

 

- Αιτήματα Δημοτών

 

- Υιοθεσία Αδέσποτων Σκύλων / «Περίτας»

 

- Ηλεκτρονικά Ραντεβού

 

- Ψηφιακά Πιστοποιητικά/Βεβαιώσεις

 

- App «Δήμος Βέροιας»

 

- App “Veria Bikes”

 

- Ηλεκτρονικές Πληρωμές

 

- Προσωποποιημένη Πληροφόρηση Δημότη»

 

-Σε σχέση με την ανταπόκριση των πολιτών στις εφαρμογές αυτές, διευκρίνισε :

 

«Όλη αυτή η προσπάθεια χρειάζεται υπομονή. Χρειάζεται μία σωστή ενημέρωση από την πλευρά του δήμου και αυτό κάνουμε με δελτία Τύπου, με μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αυτό που λέω στόμα- με στόμα. Από εκεί και πέρα οι δημότες να ενημερώνονται, να ρωτάνε και οι νεώτεροι να ενημερώνουν τους μεγαλύτερους. Γιατί όλες αυτές τις υπηρεσίες τις έχουμε υλοποιήσει προς όφελος των δημοτών. Για τα ηλεκτρονικά ραντεβού μέσα σε δύο χρόνια έχουν κλεισθεί ραντεβού με τις υπηρεσίες του δήμου περίπου 18.000.Για ψηφιακά πιστοποιητικά και διαβεβαιώσεις τον ενάμιση χρόνο που είναι σε εφαρμογή η υπηρεσία, έχουν δοθεί 1.500 πιστοποιητικά. Την εφαρμογή του δήμου έχουν κατεβάσει 2.500 συμπολίτες μας». Όσο δε αφορά την ανταπόκριση από τα χωριά, τόνισε ότι «η ανταπόκριση είναι μικρότερη. Η πλειοψηφία αυτών που χρησιμοποιούν τις εφαρμογές προέρχονται από το κέντρο της πόλης.  Για το σκοπό αυτό έχουμε έλθει σε επαφή με το αρμόδιο υπουργείο, γιατί τρέχει ένα πρόγραμμα για να γίνουν κάποια σεμινάρια σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας για εξοικείωση με αυτά, ενώ και ως δήμος θα ξεκινήσουμε κάποια μαθήματα και για μικρότερες ηλικίες και στο κομμάτι της κυβερνοασφάλειας και γενικότερη ενημέρωση για τη χρήση αυτών των υπηρεσιών. Σιγά-σιγά κτίζουμε ‘όλη αυτή την προσπάθεια, ώστε να χρησιμοποιούνται από μεγαλύτερο ποσοστό  της κοινωνίας μας αυτές οι υπηρεσίες».

 

-Σας κατηγορούν από την αντιπολίτευση ότι, ενώ τρέχουν διάφορα προγράμματα, εσείς δεν τα παίρνετε.

 

«Αυτά τα δύο χρόνια έχουν τρέξει δύο συγκεκριμένα προγράμματα στο κομμάτι της ψηφιακής πολιτικής.χρηματοδότηση στα μέσα του2023.  Με μεθοδικότητα και στρατηγική προετοιμάσαμε την πρόταση χρηματοδότησης που θα καταθέσει τις επόμενες εβδομάδες ο Δήμος Βέροιας για τις «Έξυπνες Πόλεις», στο πλαίσιο του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το οποίο προβλέπει κονδύλια από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης για την ψηφιακή ανάπτυξη των δήμων.

 

Ο Δήμος Βέροιας θα χρηματοδοτηθεί με 1.800.000€ για έργα που αφορούν στη βιώσιμη μετακίνηση, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση του Ενεργειακού Αποτυπώματος Δημοτικών Κτιρίων, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη και της επιχείρησης, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας, τη διαβούλευση και διαφάνεια, την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις και την ενίσχυση ψηφιακών υποδομών. Μέσα στο 2023 θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση της νέας ιστοσελίδας του Δήμου Βέροιας. Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της αποτελεσματικότερης εξυπηρέτησης των πολιτών και των επαγγελματιών, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Βέροιας συνεχίζεται, ψηφιοποιώντας τις υπηρεσίες μας και προσθέτοντας νέες το επόμενο χρονικό διάστημα».

 

-Αναφορικά με τα σχέδια του επόμενου διαστήματος, τόνισε :

 

«Πρώτα απ’ όλα θα ξεκινήσουμε να έχουμε παρουσία ως δήμος σε εκθέσεις και συνέδρια, που δείχνει ότι έχει αυτή την εξωστρέφεια. Ο δήμος Βέροιας είναι μέσα στους 20 δήμους της χώρας, που έχει γρήγορα βήματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Όποιο συνέδριο υπάρχει, δίνουμε το παρών.

 

Μέχρι την Άνοιξη του 2023 θα είναι στον «αέρα» ο Ψηφιακός Οδηγός Τοπικών Επιχειρήσεων. Είναι μια συνεργασία του Δήμου Βέροιας με τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας και τη Συνομοσπονδία Επαγγελματιών/Βιοτεχνών Βέροιας.Μέσα από την ιστοσελίδα οι τοπικοί έμποροι και επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.

 

Επίσης μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε και τα ηλεκτρικά ποδήλατα, που έχουμε λάβει μία χρηματοδότηση 316.000 ευρώ. Η χρησιμοποίηση τους είναι θέμα παιδείας, κουλτούρας. Έχουμε παρατηρήσεις ότι, όταν πραγματοποιούνται κάποιες δράσεις για το ποδήλατο, βλέπουμε μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Μέσα σε 5-6 μέρες, που διαρκούν αυτές οι δράσεις το Σεπτέμβριο, έχουμε περίπου 100 ενοικιάσεις, ενώ στους υπόλοιπους μήνες αυτό το νούμερο μπορεί να χρειαστεί και δύο μήνες. Πιστεύω ότι με τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα αυξηθεί πολύ η χρήση του ποδηλάτου».

 

-Σε σχέση με τις συγκρίσεις με τα Τρίκαλα, απάντησε :

 

«Δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις. Εμείς έχουμε τη δική μας στρατηγική, το δικό μας σχέδιο, το δικό μας όραμα και απ’ ό,τι μας λένε οι έξω, πηγαίνουμε καλά. Είναι να γίνουν πολλά το επόμενο διάστημα. Και άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ν’ αλλάξει η ιστοσελίδα του δήμου, να γίνουν διάφορες ενημερωτικές εκδηλώσεις, έχουμε ακόμη πολύ δουλειά. Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου Βέροιας και θα συνεχίσουμε να έχουμε ως επίκεντρο πώς να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα των δημοτών».    


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής