breaking news Νέο

Αποζημιώσεις 52 εκ. ευρώ σε Ημαθία και Πέλλα από τον ΕΛΓΑ για ζημιές του 2017

Αποζημιώσεις 52 εκ. ευρώ σε Ημαθία και Πέλλα από τον ΕΛΓΑ για ζημιές του 2017

Διευκρινίσεις έδωσε ο υπουργός, Β. Αποστόλου στο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, κ. Γιάννη Σηφάκη, για τις πρόσφατες δηλώσεις που είχε κάνει για τις αποζημιώσεις προς τους ροδακινοπαραγωγούς, κατά τη συνάντηση που είχαν στο ΥπΑΑΤ.
Τελικά οι αποζημιώσεις που θα ξεκινήσουν να δίνονται στους ροδακινοπαραγωγούς από το Φεβρουάριο, δεν αφορούν τις βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουλίου, αλλά διαφορετικά αίτια, όπως παγετούς, χαλάζι κ.α.
Όπως δήλωσε ο βουλευτής, «οι ζημιές που θα ξεκινήσουν να πληρώνονται από το Φεβρουάριο, δεν αφορούν τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου (13 έως 17 του 2017). Θα αποζημιωθούν ζημιές, για τις οποίες έχουν εκδοθεί τα πορίσματα και αφορούν όλα τα πυρηνόκαρπα στις περιοχές Πέλλας και Ημαθίας. Συνολικά, θα πληρωθούν 52 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς αυτών των περιοχών.
Όσον αφορά τις ζημιές από τη βροχόπτωση, μόλις τώρα έχουν ξεκινήσει να συλλέγουν στοιχεία οι συνεταιρισμοί. Πάντως ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι η ζημιά θα καλυφθεί από τον ΕΛΓΑ, χωρίς όμως να αναφέρει κάποιο χρονοδιάγραμμα».

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα έχει συνάντηση με τη Διεπαγγελματική Πυρηνοκάρπων, την Ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων στις δενδρώδεις καλλιέργειες και φορείς του αγροτικού χώρου από Ημαθία και Πέλλα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής