breaking news Νέο

Απόστολος Βεσυρόπουλος : «Εκσυγχρονίζονται και αναβαθμίζονται οι Υποδομές Υγείας στην Ημαθία μέσω ενός ακόμη έργου του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας»

Απόστολος Βεσυρόπουλος : «Εκσυγχρονίζονται και αναβαθμίζονται οι Υποδομές Υγείας στην Ημαθία μέσω ενός ακόμη έργου του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας»

Σε συνέχεια του από 11/10/2022 δελτίου τύπου του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, σχετικά με την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας μέσω έργου του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, υπεγράφησαν από τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κ. Ασημίνα Γκάγκα, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη και τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, οι συμβάσεις που αφορούν στην αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για τα έργα: «Ανακαινίσεις και Εκσυγχρονισμός Νοσοκομείων σε ολόκληρη την Ελλάδα» και «Ανακαίνιση Υποδομών ΠΦΥ- Ανάπτυξη Ιατρείων Διαχείρισης Χρόνιων Νοσημάτων».

Συγκεκριμένα για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, οι σχετικές συμβάσεις αφορούν την υλοποίηση έργων τα οποία στοχεύουν:

  • στην ανακαίνιση – αναβάθμιση του παλιού Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και Τακτικών Ιατρείων στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, προϋπολογισμού 520 χιλιάδων ευρώ περίπου καθώς και
  • σε κτιριακές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Νοσοκομείο Νάουσας, προϋπολογισμού 1,05 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός των έργων αυτών εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 1,57 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Υπενθυμίζεται ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, έχει ήδη ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε λειτουργία το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και η νέα Πτέρυγα.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις έρχονται να προστεθούν στο σημαντικό έργο της αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά την ανακαίνιση της κτιριακής υποδομής του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας και της ανάπτυξης Ιατρείου Διαχείρισης Χρόνιων Νοσημάτων. Επιπρόσθετα έχει εξασφαλιστεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, χρηματοδότηση επιπλέον κονδυλίου (πέραν του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ) για ιατρικό εξοπλισμό του αναβαθμισμένου Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ανέφερε σε δήλωση του: «Η υπογραφή των συμβάσεων αποτελεί ακόμη μία αναπτυξιακή παρέμβαση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε έργα που αλλάζουν ριζικά τα υγειονομικά δεδομένα της Ημαθίας και της ευρύτερης περιοχής. Μέσω της αναβάθμισης τόσο των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας όσο και του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας, ο συνολικός προϋπολογισμός για τα έργα Υποδομών Υγείας της Ημαθίας ξεπερνά τα 2,87 εκατ. ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη το επιπλέον κονδύλι (πέραν του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ) για ιατρικό εξοπλισμό του αναβαθμισμένου Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας. Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των Υποδομών Υγείας της Ημαθίας γίνονται πράξη, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και αποτελώντας έργα – παρακαταθήκη όχι μόνο για την τρέχουσα αλλά και για τις επόμενες γενιές».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής