breaking news Νέο

Δημιουργείται Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην Ημαθία!

  • Δημιουργείται Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην Ημαθία!
  • Δημιουργείται Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην Ημαθία!

Απόλυτα δικαιωμένες οι πολύμηνες, επίμονες και συστηματικές προσπάθειες του Τάσου Μπαρτζώκα για τη δημιουργία Κέντρου Ψυχικής Υγείας και Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου στο ΓΝ Βέροιας στην Ημαθία, καθώς ομόφωνα πήρε το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών  Περιφερειών και ξεκινάει άμεσα η στελέχωσή του! 

Μάλιστα, τα καλά νέα δεν σταματάνε μόνο με την ομόφωνη έγκριση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας. Η σύσταση για την πλήρωση των θέσεων είναι παραπάνω από θετική, καθώς προβλέπονται 27 θέσεις, κατά συνέπεια εξασφαλίζεται η αποτελεσματική λειτουργία του, σύμφωνα με τις υψηλές υγειονομικές ανάγκες του Νομού.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται 4 θέσεις Ψυχιάτρων για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και άλλες δύο για το Ιατροπαιδαγωγικό Τμήμα, 1 θέση Ψυχολόγου, 1 θέση Ειδικού Παιδαγωγού, 2 θέσεις Εργοθεραπευτών, 2 θέσεις Κοινωνικών Λειτουργών, 2 θέσεις Λογοθεραπευτών, 6 θέσεις Επισκεπτών Υγείας, 3 θέσεις Διοικητικών Υπαλλήλων και 1 θέση Γεν. Καθηκόντων.

Ο Βουλευτής δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τις θετικές εξελίξεις, καθώς το ζήτημα της δημιουργίας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας ήταν ένα προσωπικό στοίχημα, το οποίο πήρε σάρκα και οστά με πολλή προσπάθεια, αλλεπάλληλες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, σε όλα τα επίπεδα (το ζήτημα έφτασε μέχρι και τα ανώτατα κλιμάκια της κεντρικής διοίκησης), επιστολές ευαισθητοποίησης, αρθρογραφία, συναντήσεις με τοπικούς φορείς και υπερπήδηση των εμποδίων.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια είχε πολλούς συμμάχους, τους οποίους και ευχαριστεί προσωπικά. Καταρχάς το Διοικητή του ΓΝ Βέροιας, κ. Η. Πλιόγκα, το Διοικητή της 3ης ΥΠΕ, κ. Π. Μπογιατζίδη, τον Υπουργό Υγείας, κ. Θ. Πλεύρη, την Αν. Υπουργό Υγείας, κ. Α. Γκάγκα, την Υφυπουργό Ψυχικής Υγείας, κ. Ζ. Ράπτη, τον Υπουργο Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτη και τον Υπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Γ. Μπρατάκο. Παράλληλα, ευχαριστεί και όλους τους τοπικούς φορείς που τον στήριξαν, τον ενέπνευσαν και τον καθοδήγησαν στη διεκδίκηση ποιοτικότερου συστήματος υγείας για τον τόπο του.


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΕΣΥΠΕ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής