breaking news Νέο

2η Συνάντηση Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής στην Παναγία Σουμελά

2η Συνάντηση Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής στην Παναγία Σουμελά

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο η 2η Συνάντηση Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής, που διοργανώθηκε από την Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας «Κοσμάς ο Μαδυτινός».

 

Έλαβαν μέρος οι Χορωδίες: α) του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, υπό τη διεύθυνση του κ. Βασιλείου Δόντσιου, β) της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, υπό τη διεύθυνση του κ. Αριστοτέλη Βογιατζόγλου και γ) του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, υπό τη διεύθυνση του κ. Βασιλείου Μαυράγκανου.

 

Προηγήθηκε ομιλία του Δρ. Μουσικολογίας και επιστημονικού συνεργάτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νικολάου Ορδουλίδη με θέμα: «ηχογραφήσεις του Ιωάννη Σακελαρίδη». 

 

Την εκδήλωση παρουσίασε με επιτυχία ο Άρχων κ. Γεώργιος Ορδουλίδης, διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής