breaking news Νέο

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά μετέφερε στο Βουκουρέστι, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων

  • Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά μετέφερε στο Βουκουρέστι, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων
  • Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά μετέφερε στο Βουκουρέστι, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων

Στις 24 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως και παρακλήσεως του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ. κ. Δανιήλ, μετέφερε στο Βουκουρέστι τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά με την ευκαιρία της εορτής του πολιούχου του Βουκουρεστίου, Αγίου Δημητρίου του Νέου.

 

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά υποδέχτηκε προ του Καθεδρικού Ναού της πόλεως, μετά από σύντομη λιτανεία, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ. κ. Δανιήλ, επικεφαλής του ιερού κλήρου και πλήθους πιστών που συνέρρευσαν στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας προκειμένου να συμμετάσχουν στους εορτασμούς του πολιούχου της.

 

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ. κ. Δανιήλ υποδέχτηκε επίσης την Ιερά Εικόνα των Αγίων γονέων και αδελφών του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, οι οποίοι αγιοκατατάχθηκαν από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο το έτος 2009 μετά από πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βουκουρέστι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων θα συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου και στο συνέδριο προς τιμήν του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, στον οποίο έχει αφιερώσει το τρέχον έτος το Πατριαρχείο της Ρουμανίας.

 

Το Μητροπολίτη μας συνοδεύουν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νεκτάριος Λασκαρίδης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος περιχώρων Βεροίας Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας, ο Αρχιμ. Γρηγόριος Μάζα, ως επίσημος μεταφραστής, ο Αρχιδιάκονος π. Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ και ο Ιεροδιάκονος π. Κοσμάς Καραγιάννης εκ μέρους του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως μας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής