breaking news Νέο

"H ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΕΛΛΑΔΑ", άρθρο του Νικόλαου Τσιαμούρα

Η Μακεδονία, όπως και Θράκη, η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Στερεά Ελλάδα, η Αττική, η Πελοπόννησος, τα νησιά του Αιγαίου πελάγους από τη Σαμοθράκη μέχρι και την Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου πελάγους από την Κέρκυρα μέχρι και τη Ζάκυνθο, είναι Ελλάδα.

Ανήκουν και είναι στην ελληνική επικράτεια.

Ας γυρίσουμε λίγο στο παρελθόν όχι πολύ μακριά, όταν η Π.Γ.Δ.Μ. μεταξύ των ετών 1929 και 1941 ονομαζόταν Βαρντάρσκα Μπανόβινα στα Σερβοκροατικά. Η Μπανόβινα του Βαρδάρη ήταν μια επαρχία του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας. Πρωτεύουσα της επαρχίας ήταν τα Σκόπια και περιλάμβανε το έδαφος που σήμερα ανήκει στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά και περιοχές που υπάγονται σήμερα στο Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία.

Το όνομα στην επαρχία δόθηκε από τον ποταμό Αξιό, που είναι γνωστός στα βαλκανικά κράτη ως Βαρντάρσκα  -  Βαρδάρης -. Η Μπανόβινα του Βαρδάρη ήταν μια από τις εννέα Μπανόβινες  - επαρχίες – της Γιουγκοσλαβίας. Βόρεια συνόρευε με τη Μπανόβινα του Μοράβα με πρωτεύουσα το Νις και τη Μπανόβινα του Ζέτα με πρωτεύουσα την Κετίνη.

Στα δυτικά με το βασίλειο της Αλβανίας, στα νότια με το Βασίλειο της Ελλάδας και στα ανατολικά με το Βασίλειο της Βουλγαρίας. Κυριότερες πόλεις της επαρχίας του Βαρδάρη ήταν τα Σκόπια, το Μοναστήρι, το Στιπ, ο Πρίλαπος, η Οχρίδα που ανήκει σήμερα στην Π.Γ.Δ.Μ., το Βράντε, το Λέσκοβατς που ανήκουν σήμερα στη Σερβία και η Πρίστινα που ανήκει σήμερα στο Κοσσυφοπέδιο.

Στη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου το 1941 οι Δυνάμεις του Άξονα κατέλαβαν τη Μπανόβινα του Βαρδάρη. Η επαρχία ως διοικητική δομή καταργήθηκε και η επικράτεια διαμοιράστηκε στο Βασίλειο της Βουλγαρίας, στη Σερβία που ήταν κατειλημμένη από τα ναζιστικά στρατεύματα και την Αλβανία που ελέγχονταν από τη φασιστική Ιταλία. Μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο η περιοχή διαχωρίστηκε ανάμεσα στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας και στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Σερβίας, ομόσπονδων δημοκρατιών της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

Ως εδώ …...!

Οι σημερινοί Σκοπιανοί  ιστορικά και εθνολογικά δεν έχουν καμιά σχέση με  τους Μακεδόνες του Μ.  Αλεξάνδρου. Άλλωστε αυτό είχε δηλώσει και ο τότε πρόεδρος Γκλιγκόρωφ. «Δεν έχουμε καμιά σχέση με τους Μακεδόνες. Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε στην περιοχή αυτή μετά τον 6ο μ.Χ. αιώνα». Ό,τι όνομα δοθεί που θα αναφέρει και το όνομα Μακεδονία, θα είναι πλαστογράφηση της ιστορίας.

Οι Σκοπιανοί κάτοικοι της Βαρντάσκα είναι Σλάβοι, αναμεμειγμένοι με Αλβανούς, Βουλγάρους και τσιγγάνους, με πρωτεύουσα τα Σκόπια. Υπάρχουν και Έλληνες της περιόδου 1945-1950.

Σήμερα απαιτούν να λέγονται  Μακεδόνες προβάλλοντας αλυτρωτικές διαθέσεις. Όχι φυσικά από μόνοι τους.

Πίσω βρίσκεται η φωνή την Η.Π.Α. και μετά την αναγνώριση, με το «παράγωγο», που θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία», θα διεκδικήσουν «Μακεδονική μειονότητα» και όλη τη Μακεδονία  μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Ο ελληνισμός και οι Έλληνες της Ελλάδας δεν δέχονται οποιαδήποτε όνομα της χώρας αυτής, που να περιλαμβάνει το όνομα  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

 Η Μακεδονία άρα είναι ΕΛΛΑΔΑ !

 

Τσιαμούρας Νικόλαος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής