breaking news Νέο

EΠΣ Ημαθίας: Αυλαία με αγώνες Κυπέλλου

  • EΠΣ Ημαθίας: Αυλαία με αγώνες Κυπέλλου
  • EΠΣ Ημαθίας: Αυλαία με αγώνες Κυπέλλου

Επέστρεψε στην κανονικότητα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην χώρα μας, με τις ομάδες της Ημαθίας, να κάνουν πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο με εννέα αγώνες.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα μπορούν να χαρακτηριστούν φυσιολογικα, παρότι δύο ομάδες, η ιστορική Νάουσα και τα Λευκάδια, έχασαν και μάλιστα με σκορ που φανερώνει σχετική άνεση και αποκλείστηκαν από ομάδες μικρότερης κατηγορίας.

Ο ΦΑΣ Νάουσα, που ύστερα από όσα τραγελαφικά συνέβησαν το καλοκαίρι και τον κράτησαν δίχως διοίκηση και ποδοσφαιριστές και προκειμένου να μείνει ζωντανός, επιστράτευσε την ομάδα Νέων της Ακαδημίας του Δημήτρη Κοτσάμπαση, με την οποία και αγωνίστηκε κόντρα στον συντοπίτη της Αχιλλέα, από τον οποίο έχασε με 4-0 και τα Λευκάδια που ενώ ετοιμάζονταν να αγωνιστούν στο πρωτάθημα της Β' κατηγορίας, λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιουργήθηκαν, υποχρεώθηκαν να δηλώσουν συμμετοχή στο αντίστοιχο της Α' κατηγορίας και το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο του Αγίου Νικολάου, παρότι προηγήθηκαν στο σκορ, ηττήθηκαν από τον γηπεδούχο Ολυμπιακό με 4-2.

Επίσης εντύπωση, σ' αυτήν την πρώτη επίσημη αγωνιστική προκαλεί και η δύσκολη πρόκριση (κέρδισε 2-1 με γκολ που πέτυχε στην παράταση) του Φιλίππου Μελίκης επί της Καψόχωρας, η οποία παρότι θα μπορούσε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, επέλεξε να παίξει στο αντίστοιχο της Β'.

Στο Δημοτικό Στάδιο της Νάουσας ο Αχιλλέας δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον ΦΑΣ, που όπως ήδη αναφέραμε παρατάχθηκε με ποδοσφαιριστές που στην πλειοψηφία τους την περσινή περίοδο αγωνίζονταν στο παιδικό πρωτάθλημα.

Το σκορ για την μετέπειτα νικήτρια άνοιξε στο 13' ο Καντρίσκας και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκογκόπουλος έκανε το 0-2. Στο 30' ο ΦΑΣ είχε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ, όμως το πέναλτι που κέρδισε και το εκτέλεσε ο Χιονίδης δεν βρήκε εστία. Στο 52' ο Γκογκόπουλος και στο 65' ο Μπράτσης διαμόρφωσαν το τελικό 0-4. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παπαργυρίου (Σαμαράς – Χριστοδούλου Κ.).

Με γκολ που πέτυχε ο Αλμπανίδης στο 36', ύστερα από εκτέλεση πέναλτι η Αλεξάνδρεια νίκησε την μαχητική Καβάσιλα με 1-0 και προχώρησε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μαλούτας (Καραγκιζόπουλος – Γκόγκας).

Με ένα τέρμα που πέτυχε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης με τον Μπουρδάνο, η Μελίκη στο γήπεδό της νίκησε 2-1 την Α.Ε. Καψόχωρας και πέρασε στην δεύτερη φάση του κυπέλλου. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη 1-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Μπουκλά στο 44', με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 67' με γκολ του Κιτσά και να οδηγούν το παιχνίδι στην παράταση. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μαυρίδης (Ζουρνατζίδης – Μπέκας) που απέβαλε στο 110' τον Ομπιντικ της Καψόχωρας.

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 15' ύστερα από γκολ που πέτυχε ο Σ. Αμανατίδης, ο Ολυμπιακός Νάουσας στην έδρα του, το γήπεδο του Αγίου Νικολάου νίκησε 4-2 τα Λευκάδια και προχώρησε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Στο 33' ο Κατσαράκης ισοφάρισε το γκολ του Αμανατίδη φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα, όμως στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 60' και πάλι ο Σ. Αμανατίδης με ένα δεύτερο τέρμα ξαναέδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Τα τελευταία όμως 25 λεπτά ανήκαν στον γηπεδούχο Ολυμπιακό που με δυο γκολ του Κωνσταντινίδη Β. στο 67' και το 77' και ένα του Μπλιάτκα, που είχαν μπει αλλαγή, πήρε την νίκη (4-2) και την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παζαρτζικλής (Ασβεστάρας – Τσίτσης).

Με τρία τέρματα του Σουπιάδη (60', 71', 89') από δύο του Τέγου (4', 61') και του Φωτόπουλου (22', 42') και ένα του Τσανακτσίδη (85') η Β' ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει στο γήπεδο της Λυκογιάννης τον τοπικό Απόλλωνα και να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ρηγόπουλος (Γκόγκος -Καπετάνος).

Ανετη νίκη της Αγίας Μαρίνας επί της Βεργίνας εκτός έδρας με 5-0. Από δύο τέρματα σημείωσαν ο Σαμιώτης (5' και 20') και ο Ντέλλας (45' και 87΄) και ένα ο Μουστάκας (72').

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Γκαλαϊτζής (Γκόγκας – Σαββίδης).

Με δύο γκολ του Παπαγεωργόπουλου στο 42' και στο 44' και ένα του Κολμπουτσαϊ στο 74' η Α.Ε. Ποντίων νίκησε στο γήπεδο της Μέσης τον Αχθο Αρούρη και προκρίθηκε στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Νησελίδης (Μητρόπουλος – Χαραλαμπίδης).

Ανετη και καθαρή νίκη και πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και για τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, επί του Εθνικού Ράχης, με 0-4.

Τα γκολ της νίκης της Αγίας Βαρβάρας πέτυχαν ο Χαλβατζής (43'), Παπαδόπουλος (55' – 58') και Σπανός (69').

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Γιαγκιτζόγλου (Μουρατίδης – Πιπερίδης).

Με ένα γκολ μόλις στο 4' του Χατζηγεωργίου και ένα δεύτερο του ίδιου ποδοσφαιριστή στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ατλας Ζερβοχωρίου, νίκησε στο γειτονικό ντέρμπι, εκτός έδρας με 0-2 τον Κεραυνό Επισκοπής και προκρίθηκε στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μελιτζανίδης (Χαλιατζούκας – Ζαχαριάδης).

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μελίκη – Καψόχωρα      2-1 παρ.

Αλεξάνδρεια – Καβάσιλα       1-0

ΦΑΣ Νάουσα – Αχιλλέας Ν.  0-4

Ολυμπιακός Ν. - Λευκάδια     4-2

Λυκογιάννη – Ν.Π.Σ. ΒΕΡΟΙΑ      0-8

Βεργίνα – Αγία Μαρίνα  0-5

Επισκοπή – Ζερβοχώρι   0-2

Αχθος Αρούρης – ΑΕ Ποντίων       0-3

Ραχιά – Αγία Βαρβάρα   0-4

 

Προκρίθηκαν δίχως αγώνα:

Τρίκαλα, Μακροχώρι, Κοπανός, Αγιος Γεώργιος, Σταυρός και Πατρίδα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής