breaking news Νέο

Ολυμπία Αποστόλου : «Χωρίς τομέα ΕΚΑΒ παραμένει η περιοχή της Αλεξάνδρειας. Ελλιπής η κάλυψη της Νάουσας»

Ολυμπία Αποστόλου : «Χωρίς τομέα ΕΚΑΒ παραμένει η περιοχή της Αλεξάνδρειας. Ελλιπής η κάλυψη της Νάουσας»

Ο τομέας ΕΚΑΒ Ημαθίας σήμερα στελεχώνεται από 37 εργαζόμενους, από τους οποίους 1 είναι διοικητικός και οι υπόλοιποι διασώστες-πληρώματα. Από αυτούς, οι 27 είναι μόνιμοι και οι 10 επικουρικοί συμβασιούχοι. Δουλειά του ΕΚΑΒ είναι να καλύπτει όλα τα επείγοντα περιστατικά της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, καθώς και τις επείγουσες διακομιδές από τα τοπικά νοσοκομεία σε καταλληλότερες μονάδες εκτός Ημαθίας.
Όπως είναι γνωστό, για να λειτουργήσει ένα ασθενοφόρο, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, απαιτούνται 10-11 άτομα προσωπικό, ενώ για τη λειτουργία του Κέντρου 4. Συνεπώς, σήμερα στην Ημαθία λειτουργούν 3 ασθενοφόρα. Τα 2 σταθμεύουν στη Βέροια και το 1 στη Νάουσα. Η περιοχή της Αλεξάνδρειας ΔΕΝ καλύπτεται από το ΕΚΑΒ καθόλου. Καλύπτεται μόνο με 5 βάρδιες την εβδομάδα, από προσωπικό και ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας, ενώ η Νάουσα καλύπτεται ελλιπώς τους καλοκαιρινούς μήνες.
Με 45 μόνιμους εργαζόμενους στον Τομέα ΕΚΑΒ Ημαθίας, θα μπορούσαν να λειτουργούν μόνιμα 4 ασθενοφόρα. Η περιοχή της Αλεξάνδρειας θα μπορούσε να είναι καλυμμένη 24 ώρες την ημέρα και η περιοχή της Νάουσας όλο το χρόνο. Οι κάτοικοι των χωριών μας, ειδικά οι πιο ευάλωτοι και ηλικιωμένοι, θα μπορούσαν να νιώθουν ξανά την ασφάλεια ότι η Άμεση Βοήθεια απέχει μόνο μια κλήση.
Η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό πολύ καλά. Άλλωστε, κυβερνητικά στελέχη έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα του ΕΚΑΒ Ημαθίας όταν ήταν στην αντιπολίτευση.. Προτίθενται άραγε να πράξουν κάτι τώρα, ως κυβέρνηση;
Τα ασθενοφόρα είναι διαθέσιμα. Η πρόθεση των τοπικών αρχών να παραχωρήσουν ακίνητο για τη στάθμευση είναι δηλωμένη. Το μόνο που λείπει είναι η απόφαση της κυβέρνησης να προβεί στις απαραίτητες προσλήψεις.

 

Ολυμπία Αποστόλου

Οικονομολόγος, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κίνημα Αλλαγής


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής