breaking news Νέο

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Ποιμενάρχου μας στο Πατριαρχείο της Ρουμανίας

  • Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Ποιμενάρχου μας στο Πατριαρχείο της Ρουμανίας
  • Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Ποιμενάρχου μας στο Πατριαρχείο της Ρουμανίας

Κατά τη διάρκεια της επισήμου επισκέψεώς του στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων έγινε δεκτός από το Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο Πατριαρχικό Μέγαρο. 

 

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Ρουμανικής Εκκλησίας απηύθυνε λόγους αγάπης και ευγνωμοσύνης προς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα και τον ευχαρίστησε θερμότατα για την ευλογία που κόμισε, μεταφέροντας τμήμα του Ιερού λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στο Βουκουρέστι, με την ευκαιρία της εορτής του πολιούχου της πόλεως, Αγίου Δημητρίου του Νέου. Σε ανάμνηση της επισκέψεως προσέφερε αναμνηστικά δώρα στο Σεβασμιώτατο και στη συνοδεία του. 

 

Απαντώντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε το Μακαριώτατο για την τιμητική πρόσκληση και την αβραμιαία φιλοξενία και εξέφρασε το θαυμασμό του για την προσωπικότητα και το έργο του αλλά και για τη μεγάλη ευλάβεια του Ορθοδόξου λαού της Ρουμανίας, ο οποίος περίμενε υπομονετικά πολλές ώρες, για να προσκυνήσει τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, που μεταφέρθηκαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, όπου φυλάσσονται.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων και η συνοδεία του κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς τους είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν στις Ιερές Μονές Καραϊμάν και Σινάια στα Καρπάθια όρη, να επισκεφτούν το Κάστρο «Peleș» και το εργοτάξιο του Εθνικού Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Ρουμανικού Γένους καθώς και το Καθεδρικό Παρεκκλήσιο, όπου πραγματοποιήθηκε λαμπρή υποδοχή στον Σεβασμιώτατο. 

 

Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα συνόδευαν εκ μέρους του Πατριαρχείου Ρουμανίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ουγγαρίας κ. Σιλουανός, ο Πατριαρχικός Γραμματέας π. Μιχαήλ Μουσάτ και ο π. Κυπριανός Μουσάς από το τμήμα εξωτερικών εκκλησιαστικών υποθέσεων του Πατριαρχείου.

 

Παράλληλα, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα, συνόδευαν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νεκτάριος Λασκαρίδης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος περιχώρων Βεροίας Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας, ο Αρχιμ. Γρηγόριος Μάζα, ως επίσημος μεταφραστής, ο Αρχιδιάκονος π. Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ και ο Ιεροδιάκονος π. Κοσμάς Καραγιάννης εκ μέρους του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως μας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής