breaking news Νέο

Τ.Χαλκίδης: «Πώς θα μπορέσουμε να μπούμε στη νέα καλλιεργητική περίοδο; Θα χάσουμε τα χωράφια μας»

Τ.Χαλκίδης: «Πώς θα μπορέσουμε να μπούμε στη νέα καλλιεργητική περίοδο; Θα χάσουμε τα χωράφια μας»

Μπορεί για την ερχόμενη Τρίτη 23 Ιανουαρίου να έχει προγραμματισθεί στο ΥΠΑΑΤ συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, με αντιπροσωπεία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνόκαρπων και της Ομοσπονδίας Δενδροκαλλιεργητών, με βασικό θέμα συζήτησης τις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουλίου, όμως στον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας σιγή... ασυρμάτου από τον κ. Αποστόλου!

«Εμείς ως ΑΣΓ Βέροιας είχαμε μία τηλεφωνική επικοινωνία την Τρίτη με τον κ. Αποστόλου, στον οποίο και θέσαμε να υπάρξει συνάντηση μαζί του, προκειμένου να δούμε τα δύο βασικά θέματα, που αναδείχθηκαν στη Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου μας, την περασμένη Παρασκευή, στον κόμβο της Κουλούρας, τα οποία και έχουν να κάνουν με τις αποζημιώσεις για τις καταστροφικές βροχοπτώσεις του Ιουλίου και το ρωσικό εμπάργκο. Όμως ο κ. Αποστόλου μέχρι τώρα δεν μας έχει καλέσει, για να συναντηθούμε μαζί του», ανέφερε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του ΑΣΓ Βέροιας, ο οποίος – όπως τόνισε - «σε κάθε περίπτωση ο αγώνας μας συνεχίζεται, τα προβλήματα είναι μεγάλα, καθώς η κυβέρνηση παίρνει συνεχώς μέτρα ενάντιά μας. Όλα αυτά έχουν φέρει μεγάλη αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο. Οι εξευτελιστικές τιμές, με τις οποίες πουλήθηκαν τα ροδάκινα στην περσινή χρονιά, όπου μάλιστα οι αγρότες έχουν να λαμβάνουν ακόμα χρήματα από εμπόρους και κάποιους συνεταιρισμούς, δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο να... ανασάνουμε και υπό αυτές τις συνθήκες, δημιουργείται το καίριο ερώτημα : πώς θα μπορέσουμε να μπούμε στη νέα καλλιεργητική περίοδο; Εάν δεν φωνάξουμε δυνατά, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Θα χάσουμε τα χωράφια μας».

 

Εν αναμονή αποφάσεων

Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα (στις 6:30) επρόκειτο να συνεδριάσει το Δ.Σ. του ΑΣΓ Βέροιας στην Κουλούρα, σε συνέχεια της Γ.Σ. των μελών του συλλόγου την περασμένη Παρασκευή στον κόμβο της Κουλούρας, όπου και θα αποφασίζονταν το αν θα βγάλουν τρακτέρ τη Δευτέρα στον κόμβο της Κουλούρας και θα συμμετέχουν ακόμα στο συλλαλητήριο κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης της Agrotica, στη Θεσσαλονίκη, στις 3 Φεβρουαρίου.

 

«Ναι» στο συλλαλητήριο της προσεχούς Κυριακής για το όνομα

Επιπλέον, ο Τάσος Χαλκίδης έκανε γνωστό ότι ο σύλλογος θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο της Κυριακής 21 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, εξηγώντας πως στόχος είναι οι αγρότες να πάνε όλοι μαζί ενωμένοι στο συλλαλητήριο. Σημείωσε, δε, πως «ναι μεν οι αγρότες έχουν πολύ σημαντικά προβλήματα επιβίωσης, όμως προέχει η Πατρίδα. Οι αγρότες είμαστε μαθημένοι στους αγώνες. Δεν πρόκειται να χαρίσουμε σε κανέναν το όνομα της Μακεδονίας».

Τέλος να θυμίσουμε ότι στη συνάντηση της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων των Αγροτών, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Λάρισα, οι αγρότες αποφάσισαν πανελλαδικά μπλόκα σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών. Ακόμα αποφάσισαν να διοργανωθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης της Agrotica, στη Θεσσαλονίκη, στις 3 Φεβρουαρίου.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής