breaking news Νέο

SL2 : Eπιτέλους σέντρα

SL2 : Eπιτέλους σέντρα

Μπορεί η κρατική τηλεόραση να μην απαντά στην Λίγκα 2 και να σφυρίζει αδιάφορα όσον αφορά το 1,2 εκ. ευρώ που βάσει συμβολαίου οφείλει να καταβάλει ως μπόνους κατάταξης της περσινής περιόδου, η πλειοψηφία όμως των μελών του Δ.Σ. στην συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης έδειξε σέντρα το ερχόμενο Σαββατοκυριακο 5 και 6 Νοεμβρίου, καθώς ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και η πρεμιέρα δεν σηκώνει άλλη καθυστέρηση.

Όσον αφορά το φετινό τηλεοπτικό συμβόλαιο η ΕΡΤ που μέχρι την περασμένη Τρίτη ήταν άφαντη, έκανε την εμφάνισή της με νέα πρόταση για κάλυψη των αγώνων, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι περίπου 2.735.000 συν 600.000 μπόνους, για τις θέσεις ένα έως πέντε. Η πρόταση της κρατικής τηλεόρασης πέρασε κατά πλειοψηφία (12 ναι, 7 όχι και 2 λευκά).

Να επαναλάβουμε ότι υπάρχει ακόμη η εκκρεμότητα (δεν έχει καταβληθεί) το περσινό μπόνους κατάταξης του 1,2 εκατ. ευρώ.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η διοργανώτρια αρχή συζητάει το ενδεχόμενο, εφόσον φυσικά συμφωνήσει και η ΕΡΤ το μπόνους κατάταξης να μοιραστεί μαζί με τα 2.735.000 ευρώ σε όλες τις ομάδες και σε αυτή την περίπτωση, σε κάθε ομάδα αντιστοιχούν 110.000 ευρώ από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η SL2 των 34 ομάδων της περσινής περιόδου και των 30 της φετινής, όπως και η κατάργηση της Δ' Εθνικής, είναι δημιουργήματα του υφυπουργού Αθλητισμου Λευτέρη Αυγενάκη με την πλειοψηφία των περισσότερων ομάδων αρχικά να διαφωνούν και τελικά να πείθονται λογω του εξασφαλισμένου πλουσιοπάροχου τηλεοπτικου συμβολαίου και τα ποσοστά από το Στοίχημα που τους υπόσχονταν ο κ. Αυγενάκης, με τα οποία θα έλυναν, κατά μεγάλο ποσοστό, το οικονομικό πρόβλημα από το οποίο ταλαιπωρούνται οι περισσότερες επαγγελματικές ομάδες της χώρας μας, με τα αποτελέσματα βέβαια να είναι γνωστά.

Χρειάστηκε να μπούμε στον Νοέμβριο για να εμφανιστεί η δημόσια τηλεόραση και να προσφέρει 92.000 ευρώ, σίγουρο συμβόλαιο για κάθε ΠΑΕ της SL2, συν 60.000 ευρώ σε κάθε ομάδα που θα καταταγεί στην πρώτη πεντάδα των δύο ομίλων.

 

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΒΕΡΟΙΑ

Μετά την οριστική απόφαση της έναρξης του πρωταθλήματος της η διοργανώτρια αρχή προχώρησε στον ορισμό της 1ης αγωνιστικής με την πρώτη σέντρα να πραγματοποιείται το Σάββατο 5 Νοεμβρίου σε πέντε γήπεδα (τρία του Βορείου και δύο του Νοτίου ομίλου) και την ΒΕΡΟΙΑ να κάνει πρεμιέρα στην έδρα της το Σάββατο στις 3 το απόγευμα με αντίπαλο την Β'ομάδα του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

 

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 5.11.2022, ώρα 3 μ.μ.

ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΟΚ Β.

Παναθηναϊκός – Απόλλων Λάρισας

Πανσερραϊκός – Θεσπρωτός

 

Κυριακή 6.11.2022, ώρα 3 μ.μ.

Απόλλων Πόντου – Διαγόρας

Λάρισα – Ηρακλής Λάρισας

Μακεδονικός – Νίκη Βόλου

Ηρακλής – Αριδαία

Ρεπο: Καρδίτσα

 

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατ 5.11.2022, ώρα 3 μ.μ.

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ Β.

Επισκοπή – Ολυμπιακός Β.

Κυριακή 6.11.2022, ώρα 3 μ.μ.

ΠΑΟ Ρούφ  - Προοδευτική

Αιγάλεω – Ιεράπετρα

Ηλιούπολη – Κηφισιά

Καλαμάτα – Ηρόδοτος

Χανιά – Παναχαϊκή

Ρεπό: Καλλιθέα

 

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Το παιχνίδι του Απόλλωνα Πόντου (Καλαμαριά) με αντίπαλο τον Διαγόρα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, την επόμενη δηλαδή του αγώνα της ΒΕΡΟΙΑΣ, με την Β' ομάδα του ΠΑΟΚ ορίστηκε από την διοργανώτρια αρχή να διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Δ.Σ. της ΒΕΡΟΙΑΣ που εξέδωσε και ανακοίνωση:

 

«Σε αναβρασμό βρίσκεται η ομάδα μας, με την απόφαση της διοίκησης της SL2, να ορίσει τον παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Απόλλωνα Πόντου και τον Διαγόρα Ρόδου, να γίνει στο γήπεδό μας, την Κυριακή 6 /11/2022, μεταφέροντας το παιχνίδι της ομάδας μας μία ημέρα νωρίτερα.

Ο ορισμός αυτός έγινε, χωρίς να ερωτηθεί ή να ενημερωθεί πρώτα ο ιδιοκτήτης του γηπέδου, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, παρ' ότι ο πρόεδρός μας κ. Στέργιος Διαμάντης, ήταν παρών χθες Τρίτη στην συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων της κατηγορίας.

Το κυριότερο όμως για εμάς είναι ότι, ο χλοοτάπητας δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμος, με αποτέλεσμα όλο τον τελευταίο 1,5 μήνα, οι υπεύθυνοι γεωπόνοι και υπάλληλοι συντήρησής του, να προσπαθούν με "νύχια και με δόντια" να κάνουν ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να τον φέρουν στην επιθυμητή κατάσταση. Γι' αυτό άλλωστε, όλο αυτό το διάστημα, η ομάδα μας, πέραν του αγώνα κυπέλλου με τα Χανιά, δεν έπαιξε άλλο παιχνίδι στην έδρα της, δίνοντας όλα τα φιλικά προετοιμασίας μακριά από αυτήν.

Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερο, ότι δύο αγώνες σε διάστημα δύο ημερών και μάλιστα με τις άσχημες καιρικές συνθήκες που προβλέπονται, θα επιβαρύνουν κατά πολύ τον χλοοτάπητα, με κίνδυνο την καταστροφή του, τη στιγμή που έχουμε δαπανήσει χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να τον φέρουμε σε μία κατάσταση που να επιτρέπει να διεξάγεται ένα παιχνίδι κάθε 7 μέρες, όπως μας συνέστησαν οι υπεύθυνοι.

Για τον λόγο αυτό, δεν συναινούμε στην απόφαση της διοργανώτριας να παραχωρήσει το γήπεδό μας στη ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, για το παιχνίδι με τον Διαγόρα Ρόδου, αναλαμβάνοντας κάθε ευθύνη για όποιες επιπτώσεις υπάρξουν.

Κλείνοντας, να τονίσουμε ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με την ομάδα του Απόλλωνα Πόντου και ευχαρίστως να την φιλοξενούσαμε, αν το επέτρεπαν οι γηπεδικές και καιρικές συνθήκες, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επιφυλασσόμεθα να το πράξουμε, όποτε μας ζητηθεί στο προσεχές μέλλον, αρκεί να μεσολαβεί διάστημα μιας εβδομάδας από δικό μας παιχνίδι.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής