breaking news Νέο

Πρόταση 2,5 εκ. ευρώ για τη λειτουργική αναβάθμιση της "Βέτλανς" από το Δήμο Νάουσας

Πρόταση 2,5 εκ. ευρώ για τη λειτουργική αναβάθμιση της

Την πρόταση, στα πλαίσια του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία», ύψους 2,5 εκ. ευρώ, για τη δημιουργία ενός συγχρόνου κέντρου διοίκησης, με λειτουργικούς συνοδούς χώρους, κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας της 19ης Ιανουαρίου, ο δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης. Η πρόταση αφορά μέρος της «Βέτλανς» (εμβαδού 10.000 τ.μ.), όπου θα γίνει η μετεγκατάσταση διοικητικών υπηρεσιών του δήμου, ένας μεγάλος συνεδριακός χώρος, ένας πολυχρηστικός χώρος με θεατρικές σκηνές και στο υπόγειο, δημιουργία χώρου στάθμευσης 100 οχημάτων. Όπως τόνισε ο κ. Κουτσογιάννης, η πρόταση αυτή, που πρέπει να κατατεθεί μέχρι το Μάρτιο, θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το εγκεκριμένο σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Νάουσας, προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και το ΕΚΤ μέσω του ΕΠ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς το εγκαταλελειμμένο βιομηχανικό κτίριο βρίσκεται εντός της  περιοχής παρέμβασης του εγκεκριμένου σχεδίου ΒΑΑ του Δήμου Νάουσας. 

Ερώτηση για το αν η δημοτική αρχή θέλει να μεταφέρει το δημαρχείο στο χώρο, ενώ είχε επιλέξει αυτό να γίνει στο χώρο της τέως πανεπιστημιακής σχολής, έκανε ο κ. Καραμπατζός.

«Μίλησα για ένα σύγχρονο κέντρο διοίκησης, στο οποίο θα ενταχθούν οι υπηρεσίες του δήμου και η ΔΕΥΑΝ. Οι προϋπολογισμοί των έργων έχουν πάντα μεγάλες εκπτώσεις, οπότε θα καταφέρουμε να το ολοκληρώσουμε, χωρίς να βάλει ο δήμος ούτε ένα ευρώ. Το πρόγραμμα είναι 100% επιδοτούμενο, καλύπτοντας μια βασική ανάγκη, το χώρο στάθμευσης 100 οχημάτων. Υπάρχει συνέργεια με το Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης» που ξεκινάμε, ύψους 3,5 εκ. ευρώ. Ο δήμος έχει ανάγκη τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου κέντρου διοίκησης, σε ένα σύγχρονο κτίριο, όπου οι υπηρεσίες θα είναι κοντά η μία στην άλλη», απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα είναι «μάννα εξ ουρανού». 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής