breaking news Νέο

Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων- Ποτών Ημαθίας-Πέλλας & Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας : Όλοι στη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη

Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων- Ποτών Ημαθίας-Πέλλας & Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας : Όλοι στη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10:30 π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΡΟΛΟΓΙΟΥ !

«Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι…»

Κανένας παγωμένος! Κανένας πεινασμένος! Κανένας μόνος του!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει το λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φθηνά για το λαό!

ΕΝΑΝΤΙΑ στη μετατροπή της δημόσιας Υγείας σε ακριβό εμπόρευμα με ευέλικτους, κακοπληρωμένους και εξαντλημένους υγειονομικούς!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ να χαθεί ούτε μια εκπαιδευτική ώρα λόγω έλλειψης θέρμανσης στα σχολεία και για εκπαιδευτικό σύστημα που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει

«…μην έχεις πια την πείνα για καμάρι…»!

Κουπόνια για το ρεύμα –  κουπόνια για φαΐ, σε λίγο θα μας δώσουν κουπόνια για ζωή!

Μας καλούν να προσαρμοστούμε την ώρα που:

  • Οι 7 στους 10 εργαζόμενους έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής, το 47% πιστεύει ότι δύσκολα θα αντεπεξέλθει το χειμώνα λόγω της ακρίβειας και το ετήσιο κόστος για το ρεύμα έχει υπερκαλύψει δυο μηνιάτικα.
  • Που το 39% των εργαζομένων δηλώνει ότι εργάζεται υπερωρίες, εκ των οποίων το 48% δηλώνει ότι εργάζεται πάνω από 7 ώρες την εβδομάδα υπερωρίες και το 49% δηλώνει ότι δεν πληρώνεται για την υπερωριακή του εργασία.
  • Που σύμφωνα  με προβλέψεις το επόμενο δίμηνο θα αυξηθούν εκ νέου οι τιμές σε 35 βασικές κατηγορίες προϊόντων, στα ράφια των σούπερ- μάρκετ.
  • Που πολλοί συνάδελφοι  εργάζονται με χαμηλούς μισθούς και επιδόματα ψίχουλα, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Νοσοκομείο, σε υπηρεσίες του Δήμου όπως στο Βοήθεια στο σπίτι , την καθαριότητα κα.

 

 

Όμως την ίδια στιγμή τα κέρδη που μετρούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα αυτή την περίοδο αποτελούν πραγματική πρόκληση για έναν λαό που δεν ξέρει πώς θα βγάλει τον χειμώνα.

 

  • Ο όμιλος «Motor Oil» κατέγραψε για το α' εξάμηνο του 2022 685 εκατ. ευρώ κέρδη. Στα 367 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου για τα ΕΛΠΕ, για τη ΔΕΗ τα κέρδη διαμορφώνονται σε 429,3 εκατ. την ίδια περίοδο, ενώ κέρδη που υπολογίζονται σε 40 εκατ. ευρώ αναμένει ο όμιλος ΑΒΑΞ από την πώληση του χαρτοφυλακίου της «Volterra» στη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες».
  • Τα σούπερ μάρκετ από την έναρξη της πανδημίας είδαν τον τζίρο τους να εκτινάσσεται σε πάνω από 10 δισ. ευρώ τον χρόνο.
  • Οι  εφοπλιστές συνεχίζουν να μετρούν απίστευτα κέρδη ναυλώνοντας τα καράβια που μεταφέρουν LNG έως και 400.000 δολάρια τη μέρα.
  • Τα ίδια «πανηγύρια» ακούσαμε και πριν λίγες μέρες από το πρωθυπουργό στα μέρη μας, για την αύξηση των εξαγωγών στα φρούτα κατά 20% φτάνοντας τα 35 δις !

Δυο κόσμοι αγεφύρωτοι , που τα κέρδη τους γεννάνε τα βάσανα μας και για τα κέρδη τους υλοποιούνται οι αντιλαϊκές πολιτικές όπως τώρα από τη κυβέρνηση της ΝΔ έτσι και πριν από τις κυβερνήσεις τους ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που επιδιώκουν να μειώσουν τις απαιτήσεις των εργαζομένων , να ενοχοποιήσουν τις εργατικές διεκδικήσεις που έχουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες.

Καμία αναμονή – όλοι στον αγώνα

Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους “σωτήρες” που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Η πείρα που έχουμε αποκτήσει από τους επίδοξους λυτρωτές μας δεν πρέπει να αφήνει χώρο για νέες αυταπάτες.

Δεν παρακολουθούμε παθητικά – βγαίνουμε στη μάχη δυναμικά

Οι αγώνες σε Cosco, Ε-food, Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στους Οικοδόμους, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στη Μαλαματίνα, και σε όλη την Ευρώπη, δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

 

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας!

 

Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση και ξεσηκωμό τους συνδικαλιστικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς των αυτοαπασχολουμένων στη πόλη , της φτωχής αγροτιάς, των μαθητών , του πολιτισμού, των γυναικών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10:30 π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής