breaking news Νέο

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας : Εβρεξε γκολ

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας : Εβρεξε γκολ

Ιδιαίτερα παραγωγική η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας, με τις δέκα ομάδες να πετυχαίνουν 31 τέρματα σε πέντε αγώνες. Μέσος όρος 6 γκολ και κάτι σε ένα παιχνίδι. Δεκατέσσερα οι γηπεδούχοι και δεκαεπτά οι φιλοξενούμενοι.

Δεύτερο χαρακτηριστικό η ικανοποιητική προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι φίλαθλοι ξαφνικά θυμήθηκαν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως στον περιορισμένο αριθμό των αγώνων. Μόλις πέντε επίσημα παιχνίδι ποδοσφαίρου σε ολόκληρη την Ημαθία το Σάββατο το απόγευμα.

Όσον αφορά τα πολλά τέρματα και αυτό έχει την εξήγησή του. Οφείλεται στην μεγάλη διαφορά δυναμικότητας των ομάδων, αφού με εξαίρεση τον αγώνα Μακροχώρι – Αλεξάνδρεια, στον οποίο τα έξι τέρματα που σημειώθηκαν μοιράστηκαν, κατά κάποιον τρόπο μεταξύ των δύο αντιπάλων (4 οι γηπεδούχοι και 2 οι φιλοξενούμενοι), σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, ναι μεν σημειώθηκαν πολλά γκολ, όλα όμως σχεδόν από την μία πλευρά: 1-9 στο γήπεδο του Κοπανού και στο παιχνίδι του τοπικού ΓΑΣ με την Αγία Μαρίνα. 0-6 στο ΔΑΚ της Νάουσας, μεταξύ του ιστορικού ΦΑΣ που παίζει με σύνθεση ανάγκης και της Μελίκης. 5-0 στην έδρα της  ερασιτεχνικής ομάδας της ΒΕΡΟΙΑΣ και στο παιχνίδι της Β' ομάδας της με τα Λευκάδια και 4-0 στα Τρίκαλα και στον αγώνα του γηπεδούχου Μ. Αλεξάνδρου με τον Αγιο Γεώργιο.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι και φέτος οδεύουμε σε ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Δύο από τις εννέα ομάδες (η Β' ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την άνοδό της στην επόμενη κατηγορία, αλλά ούτε και υποβιβάζεται) θα παλέψουν και οι υπόλοιπες επτά απλά συμμετέχουν. Όσον αφορά τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Τα Τρίκαλα και η Αγία Μαρίνα επαληθεύοντας τις προβλέψεις πέτυχαν δύο νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που έδωσαν και με το καλημέρα βροντοφωνάζουν ότι θα είναι τα αφεντικά της διοργάνωσης.

Στην αντίπερα όχθη ο ΦΑΣ Νάουσα, που επαναλαμβάνουμε παίζει με σύνθεση ανάγκης και τα Λευκάδια μετά από δύο αγώνες παραμένουν άποντοι. Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι στις δύο πρώτες αγωνιστικές δεν υπάρχει ισοπαλία. Όλα τα παιχνίδια είχαν νικητή.

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

- Ασταμάτητος ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, πέρασε τρένο από τον Κοπανό συντρίβοντας τον τοπικό ΓΑΣ με 1-9.

Όπως φανερώνει και το μέγεθος του σκορ οι φιλοξενούμενοι ήταν μια κλάση πάνω από τους γηπεδούχους και στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκαν με 0-3 (Μουλάρι 4', Μπρέγκου 23', Ντέλλας 26', τα γκολ). Στην επανάληψη η ομάδα της Αγίας Μαρίνας, που συνέχισε να είναι καλύτερη πέτυχε άλλα έξι τέρματα με τους Μουλάρι 48', Μπρέγκου 50', Λέκα 57', Σαμιώτη 79' και Αργυρόπουλο 82' και 87', ενώ προηγουμένως ο Κοπανός είχε καταφέρει να μειώσει σε 1-3 με τον Αντωνίου στο 47'. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μαλούτας (Καραγκιζόπουλος – Μητρόπουλος).

  • Άνετη και καθαρή νίκη του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων στο γήπεδό του επί του Απόλλωνα του Αγίου Γεωργίου. Οι γηπεδούχοι που ήταν καλύτεροι σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα άνοιξαν το σκορ στο 20' με κοντινό πλασέ του Γεωργίου. Το 1-0 ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη τα Τρίκαλα πέτυχαν άλλα τρία τέρματα με τον Χλιαρόπουλο στο 63', τον Κιρκιλιανίδη στο 73' και τον Ατανάσοφ στο 86', διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μαυρίδης (Καλλινιώτης – Βαλκάνος).
  • Πετυχαίνοντας πέντε τέρματα στο πρώτο ημίχρονο και ένα στο δεύτερο η Μελίκη πέρασε εύκολα από το ΔΑΚ της Νάουσας κερδίζοντας τον ΦΑΣ που βρήκε λύση και κατέβασε ομάδα στο πρωτάθλημα την τελευταία στιγμή με 0-6. Το σκορ για την φιλοξενούμενη ομάδα άνοιξε μόλις στο 3' ο Κοντογιάννης με τον Λίπε στο 10' να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του. Στο 19' ο Ψηρίδης με αυτογκόλ έγραψε το 0-3 και στο 25' ο Μπουκουβάλας με αυτογκόλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-4, με τον Πατσιαβούρα να κλείνει το σκορ για το πρώτο ημίχρονο (0-5) στο 37'. Στην επανάληψη έριξαν ρυθμό οι φιλοξενούμενοι, παρ' όλα αυτά πέτυχε ένα ακόμη τέρμα στο 59' και πάλι με τον Πατσιαβούρα, διαμορφώνοντας το τελικό 0-6. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παπαργυρίου (Μπέκας – Σαμαράς).
  • Με τρία τέρματα του Θανάση Τέγου (49', 65' και 69') που μπήκε αλλαγή στον αγώνα, ένα του Τρύφωνα Τέγου (75')που επίσης ήρθε από τον πάγκο και ένα του Καλφούζου (87') η Β' ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ, στο γήπεδο της Κουλούρας νίκησε με 5-0 τα Λευκάδια παίρνοντας έτσι τους τρεις πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα. Η γηπεδούχος ήταν καλύτερη σε ολόκληρη σχεδόν την διάρκεια του αγώνα και δίκαια πήρε την νίκη. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Γκαλαϊτζής (Χαλατζιούκας – Μουρατίδης)
  • Αμφίρροπο παιχνίδι με αρκετό κόσμο στις κερκίδες στο γήπεδο του Μακροχωρίου, με την τοπική ομάδα πιο αποτελεσματική να πετυχαίνει τέσσερα τέρματα και να παίρνει μια πολύτιμη νίκη (4-2) με αντίπαλο την Αλεξάνδρεια. Η μετέπειτα νικήτρια άνοιξε το σκορ στο 13' με τον Τσακαλίδη με την Αλεξάνδρεια να ισοφαρίζει στο 25' με τον Πιπιλιάρη. Πέντε λεπτά αργότερα στο 30' η γηπεδούχος ομάδα ξαναπήρε προβάδισμα στο σκορ με κεφαλιά του Χασιώτη, για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 55' το Μακροχώρι σε 3-1 με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Βασιλείου, ενώ στο 60' ο Κωστογλίδης έκανε το 4-1, για να μειώσει σε 4-2 στο 75' η Αλεξάνδρεια και πάλι με γκολ του Πιπιλιάρη. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι που έπαιζαν με παίκτη παραπάνω (αποβλήθηκε ο Φιλιππίδης από το Μακροχώρι με δεύτερη κίτρινη), πίεσαν, δημιούργησαν δύο καλές ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν. Ετσι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Νησελίτη (Γκόγκος – Ζουρνατζίδης), βρήκε την ομάδα του Μακροχωρίου νικήτρια με 4-2.

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής