breaking news Νέο

Οι εκπαιδευτικοί απάντησαν στις εκλογές-παρωδία της κυβέρνησης -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Οι εκπαιδευτικοί απάντησαν στις εκλογές-παρωδία της κυβέρνησης  -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Στις 5/11 οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί πήραν ξεκάθαρη θέση ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία, ενάντια στη λογική του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” του ΥΠΑΙΘ, ενάντια στην προσπάθεια να μπουν στον “γύψο” στα σωματεία τους και η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, ενάντια στην προσπάθεια να μπουν στον “πάγο” οι αγώνες του κλάδου.

Η μαζική αποχή  (με ποσοστά πάνω από 65%, στην  Ημαθία η αποχή κυμάνθηκε σε ποσοστά 52,6% για δασκάλους και 60,3% σε καθηγητές) είναι μια ακόμα ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει διαδικασίες που απαξιώνουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, ανοίγοντας τον δρόμο στον απαράδεκτο νόμο Χατζηδάκη.

Η στάση των εκπαιδευτικών αποτυπώνει με εμφατικό τρόπο τη γενικευμένη αγανάκτηση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στοχοποιεί τους αγώνες, τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων, την ίδια την εργασιακή αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών.

Από τα τελικά αποτελέσματα φαίνεται πως οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη τόσο στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, όσο και στις συνδικαλιστικές παρατάξεις που έσπευσαν να υλοποιήσουν τα σχέδια της Κεραμέως για υλοποίηση των ηλεκτρονικών εκλογών.

Η αποχή των εκπαιδευτικών αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, γιατί αυτή τη φορά βρήκε απέναντί της ένα ενιαίο συντονισμένο μπλοκ δυνάμεων που επέλεξαν να «κάνουν πλάτη» στην κυβέρνηση και το Υπουργείο. Τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ, τους πρόθυμους συνδικαλιστικούς τους συμπαραστάτες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν να νομιμοποιήσουν αυτή τη διαδικασία, τους μηχανισμούς “παραγόντων» και διευθύνσεων που μέχρι και την τελευταία ώρα πίεζαν με όλα τα μέσα. 

Η μαζική αποχή αποτελεί παρακαταθήκη στον αγώνα για να επανέλθουν διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα εκλέγονται πραγματικοί, γνήσιοι αιρετοί, που θα εκφράζουν τους εκπαιδευτικούς! Αποτελεί πραγματική υπεράσπιση ενός αιρετού εκπροσώπου που θα είναι δίπλα στον κλάδο και μαζί με τα σωματεία και όχι ενός αιρετού παράγοντα και προέκταση της διοίκησης.

Το αποτέλεσμα αποτελεί Πανελλαδικό δημοψήφισμα που δεσμεύει τις Ομοσπονδίες, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να αντιπαλέψουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό, την παρέμβαση στα εσωτερικά των Σωματείων και να απαιτήσουν γνήσιες, δημοκρατικές διαδικασίες για την επιλογή αιρετών.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής