breaking news Νέο

Γιώργος Ξ. Τροχόπουλος : «Δεν θέλουμε διαχειριστές και σφραγιδοφύλακες, αλλά άτομα που να δώσουν νέα πνοή στο Σύλλογο»

Γιώργος Ξ. Τροχόπουλος : «Δεν θέλουμε διαχειριστές και σφραγιδοφύλακες, αλλά άτομα που να δώσουν νέα πνοή στο Σύλλογο»

Συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» του Αλέκου Χατζηκώστα έδωσε την Τρίτη 8/11 ο πρώην πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας, Γ.Ξ. Τροχόπουλος, με αφορμή τις εκλογές σ’ αυτόν.

Σε ερώτηση γιατί δεν βάζει εκ νέου υποψηφιότητα στις εκλογές στις 27/11, τόνισε: «Όπως λέει ο λαός, 43 χρόνια φούρναρης. Έχω προσφορά στο σύλλογο πάνω από 30 χρόνια. Ως μέλος του Δ.Σ, 15 χρόνια ως πρόεδρος, πάνω από 30 χρόνια ως αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο, μέλος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβούλιου για 9 χρόνια, άρα τι μένει άλλο;»

Σε σχέση με τη δράση του όλα αυτά τα χρόνια, υπογράμμισε σε σχετική ερώτηση :

«Έχω κατέβει για το Σύλλογο στην Αθήνα πάνω από 200 φορές, μεγάλος κόπος και όλα αυτά σε βάρος της δουλειάς μου και τα έκανα αυτά αφιλοκερδώς. Φρόντισα να βελτιωθεί η καθημερινότητα του φαρμακείου. Ένα «αγκάθι» στη δουλειά μας ήταν οι συνεχείς έλεγχοι στα φαρμακεία. Δέχτηκαν μετά από παρέμβαση μου οι ελεγκτές να έρχονται μετά από προειδοποίηση και αυτό ήταν μεγάλη επιτυχία. Άλλο παράδειγμα, τα προγράμματα που βλέπετε στις προθήκες των φαρμακείων, ήταν δική μου ιδέα, που εφαρμόζεται από το 1996.Εγινε πλήρης αναμόρφωση-αναδιάταξη των εφημεριών για εξυπηρέτηση του κόσμου και των φαρμακείων. Έτσι μπήκαν 6-7 φαρμακεία το Σάββατο, 3 την Κυριακή, δηλαδή δώσαμε μία νέα πνοή στο Σύλλογο. Άλλο είναι η δημιουργία Στέγης. Άνοιξα ταμείο στην τράπεζα το 1996 με 200.000 δρχ. δικές μου. Λίγοι φαρμακοποιοί από τότε έβαλαν λεφτά, όμως μετά βρήκα 30.000 ευρώ από τον Πανελλήνιο και 25.000 από το Υπουργείο Παιδείας, τελικά όταν έφυγα από το Δ.Σ, άφησα ταμείο για Στέγη 69.000 ευρώ και 10.000 βοήθεια από το Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών, που επίσης ήμουν πρόεδρος. Και με αυτά η επόμενη διοίκηση αγόρασε Στέγη, που όμως δεν με κάλεσαν ούτε στα εγκαίνια. Με πρωτοβουλία μου ιδρύσαμε τη μοναδική σχολή στην Ελλάδα ΟΑΕΔ για βοηθούς φαρμακείου, που υπήρχε μεγάλο πρόβλημα π.χ στις εφημερίες. Έτσι βγάλαμε πολλούς βοηθούς και δώσαμε δουλειά και σε πολλούς νέους/ες. Ήμασταν ο πρώτος επαρχιακός Σύλλογος από άποψη συνεδρίων, εκδηλώσεων, επιστημονικών συνεδρίων. Στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων καθιερώσαμε εκδρομές σε όλη τη Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό που βλέπω και είναι άδικο, ότι υπάρχουν φαρμακεία πληβείοι και πατρίκιοι. Υπάρχουν ιδιωτικές δομές υγείας, που συνεργάζονται με συγκεκριμένα φαρμακεία, αυτά όμως είναι λεφτά του ΕΟΠΥΥ, πρέπει να μπει πλαφόν, ώστε να μην έχουν φαρμακεία πολλαπλάσιο ΕΟΠΥΥ από άλλα και η δουλειά να πηγαίνει σε όλα τα φαρμακεία ισομερώς, αν είναι δυνατόν».

Στους νέους υποψήφιους τι τους προτρέπετε;

«Τους προτρέπω να συνεχίσουν το έργο μας. Βλέπω έναν συνδυασμό πλήρη, που είναι όλο νέα παιδιά, παιδιά συναδέλφων και νομίζω ότι αυτή είναι η ελπίδα του Συλλόγου. Δεν θέλουμε διαχειριστές και σφραγιδοφύλακες, αλλά άτομα που να δώσουν νέα πνοή στο Σύλλογο. Δεν είμαστε υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ, είμαστε επαγγελματίες. Ενώ αυξάνουν όλα, δεν θέλω να αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων, με παρέμβαση του Πανελλήνιου να αυξηθεί το ποσοστό κέρδους του φαρμακοποιού, εις βάρος των βιομηχανιών. Να μπορεί ο φαρμακοποιός να επιζήσει, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα».

Τέλος, αναφερόμενος στο έργο του ως πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ημαθίας-Πέλλας για 3 χρόνια, σημείωσε : «Ήταν εύκολο να είσαι πρόεδρος, όμως παρενέβην στο DNA του Συνεταιρισμού, καθιέρωσα το άνοιγμά του για πρώτη φορά και τα’ απογεύματα, βάλαμε νέα αυτοκίνητα, για να κουβαλούν τα δέματα, αυτά να πηγαίνουν εγκαίρως και έτσι μια σειρά φαρμακεία ξαναγύρισαν σ’ εμάς. Για τη δράση αυτή, πήραμε έπαινο και από την Ε.Ε.».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής