breaking news Νέο

Ποια απεργία; Ποιοι απεργοί;

Ποια απεργία; Ποιοι απεργοί;

Πανελλήνια ημέρα απεργίας η σημερινή Τετάρτη, 9η Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ (το ΠΑΜΕ, ως γνωστό, είναι μόνο του!) και στην Ημαθία.

Δεν ξέρουμε πόσα άτομα θα παρευρεθούν στη συγκέντρωση της πλατείας δημαρχείου Βέροιας, που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ (για την αντίστοιχη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο «Ρολόι», δεδομένοι οι απεργοί). Και το κυριότερο; Πόσοι εκ των συναδέλφων τους θα συμμετάσχουν. Η έννοια της απεργίας έχει πλέον «εθιμοποιηθεί», με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη συμμετοχή των εργαζομένων. Και όταν κάτι τόσο διεκδικητικά δυναμικό μεταλλάσσεται σε μια «συνήθεια» ή μια ακόμη «πορεί» από τις δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, που πραγματοποιούν κάθε χρόνο οι χωριστές δυνάμεις της κομμουνιστικής αριστεράς, τότε τα αποτελέσματά της είναι αντίστοιχα. Με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και μικροεργοδότες να γιγαντώνονται καθημερινά.

Υ.Γ Είναι δυνατόν να απεργούν την ίδια μέρα οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ; Μα τότε χάνεται η αναγκαιότητα προβολής των κινητοποιήσεων. Δεν θα μπορούσαν οι συλλογικότητές τους να απεργήσουν την επόμενη μέρα;


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής