breaking news Νέο

Δημήτρης Ακτύπης : «Οι εκπαιδευτικοί με την τεράστια αποχή στις ηλεκτρονικές εκλογές δώσανε ένα τεράστιο μήνυμα στην κυβέρνηση»

Δημήτρης Ακτύπης : «Οι εκπαιδευτικοί με την τεράστια αποχή στις ηλεκτρονικές εκλογές δώσανε ένα τεράστιο μήνυμα στην κυβέρνηση»

Με αφορμή την παρουσία του στο 48ο πανελλήνιο συνέδριο των φιλολόγων που γίνεται στη Βέροια, ο Δημήτρης Ακτύπης, αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ (με την ΑΣΕ/ΠΑΜΕ), παραχώρησε σύντομη συνέντευξη στον Αλέκο Χατζηκώστα στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8.

Σχετικά με τις πρόσφατες ηλεκτρονικές εκλογές-«παρωδία» για τα υπηρεσιακά συμβούλια, τόνισε:

«Οι εκπαιδευτικοί με τη μαζική αποχή, που έφτασε στο 66% και σε ορισμένα μεγάλα αστικά κέντρα ξεπέρασε και το 80%, δώσανε ένα τεράστιο μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση και στην Υπουργό Παιδείας γι’ αυτήν τη διαδικασία την καλπονοθευτική. Επί της ουσίας αντέδρασαν συνολικά σε μία αντιεκπαιδευτική-αντιλαϊκή πολιτική απέναντι στο Υπουργείο, στην κυβέρνηση και βεβαίως και με τη μαζική τους συμμετοχή και στην απεργία (9/11) έβαλαν τις βάσεις, για ν’ αναπτυχθούν περαιτέρω αγώνες στον κλάδο για τη ζωή τους, τα δικαιώματα στο σχολείο».

Σχετικά με το 48ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Φιλολόγων, τόνισε:

«Είναι σημαντικό τέτοιες προσπάθειες να γίνονται, να μελετάμε την ιστορία μας, να βγάζουμε συμπεράσματα, ν’ ανακαλύπτουμε και να βλέπουμε συλλογικά τις αιτίες που οδηγηθήκαμε, αλλά και ο τούρκικος λαός σ’ αυτές τις καταστάσεις, να βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα. Νομίζουμε ότι είναι χρήσιμο εφόδιο για τους λαούς και τις επόμενες γενιές να μπορούν να μελετούν και να βγάζουν συμπεράσματα από αυτές τις διαδικασίες. Η ΟΛΜΕ θα στηρίξει και στηρίζει τέτοιες προσπάθειες».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής