breaking news Νέο

ΕΟΡΤΑΖΩΝ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ : Άγιος Αναστάσιος ο Νεομάρτυρας εκ Παραμυθιάς

ΕΟΡΤΑΖΩΝ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ : Άγιος Αναστάσιος ο Νεομάρτυρας εκ Παραμυθιάς

Ο Άγιος Αναστάσιος καταγόταν από την Παραμυθιά της Ηπείρου. Κάποτε, βρίσκονταν  μαζί με την αδελφή του και με άλλους χριστιανούς στους αγρούς, όπου συγκρούστηκε με μια ομάδα Τούρκων οι οποίοι προσέβαλλαν την αδελφή του.

Όπως συνηθίζονταν οι Τούρκοι τον  συκοφάντησαν στον Τούρκο πασά της περιοχής, ότι  δήθεν έδωσε λόγο να αλλάξει την πίστη του. Ο πασάς τον συνέλαβε και τον πίεζε να αλλαξοπιστήσει. Στις προτάσεις του πασά ο Αναστάσιος  αρνήθηκε τον ισχυρισμό των Τούρκων, λέγοντας με θάρρος ότι   «Χριστιανός γεννήθηκα, χριστιανός και θα πεθάνω με τη βοήθεια του Χριστού μου. Όσο για τα αγαθά που μου υπόσχεσαι δεν ενδιαφέρομαι καθόλου, διότι έχω πολλά αγαθά αιώνια, που βρίσκονται στους ουρανούς και δεν έχουν καμιά σύγκριση με τα παρόντα».

Βλέποντας  τον Αναστάσιο να αντιμετωπίζει με θάρρος τις απειλές του πασά, ο γιός του ασπάστηκε  τον χριστιανισμό και αργότερα βαφτίστηκε, έλαβε το όνομα Δημήτριος και μαρτύρησε για τον Χριστό. Ο Αναστάσιος  αφού βασανίστηκε σκληρά  με τον πιο φρικτό τρόπο, και τελικά αποκεφαλίστηκε έξω από την Παραμυθιά  στις 18 Νοεμβρίου 1750.

Η μνήμη του τιμάται στις  18  Νοεμβρίου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής