breaking news Νέο

Κώστας Ιντζές : «Για μας, το μήνυμα του Πολυτεχνείου, ακόμη και στο βασικό του σύνθημα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, είναι συνδεδεμένο με το σήμερα»

Κώστας Ιντζές : «Για μας, το μήνυμα του Πολυτεχνείου, ακόμη και στο βασικό του σύνθημα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, είναι συνδεδεμένο με το σήμερα»

Τηλεφωνική συνέντευξη με τον Κώστα Ιντζέ, μέλος της Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, είχε την Τετάρτη 16/11 ο Αλέκος Χατζηκώστας στην εκπομπή του «Λόγια σταράτα» (ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8).

Με αφορμή ερώτηση για το περιεχόμενο του εορτασμού του Πολυτεχνείου, τόνισε :

«Τιμούμε το φοιτητικό, εργατικό, λαϊκό ξεσηκωμό και σήμερα, όπως και πάντα, ξεσηκωμός που δεν ήταν αυθόρμητος, ούτε ήλθε ως «κεραυνός εν αιθρία». Τα μέλη, στελέχη του ΚΚΕ και άλλοι αγωνιστές αφιέρωσαν τη ζωή τους, παρά τις απαγορεύσεις και τα κυνηγητά, τις εξορίες και τις φυλακίσεις. Στεκόμαστε μπροστά τους με σεβασμό και συνεχίζουμε αυτή την πάλη ακάθεκτοι και στο σήμερα. Για μας, το μήνυμα του Πολυτεχνείου, ακόμη και στο βασικό του σύνθημα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι συνδεδεμένο με το σήμερα. Επαληθεύονται κάποια πράγματα. Όπως π.χ το σύνθημα για ΨΩΜΙ που συνδέεται με το ενδεχόμενος μιας νέας καπιταλιστικής κρίσης, τη ακρίβεια και την επίθεση που δέχονται τα λαϊκά νοικοκυριά, την φτωχοποίηση. Και φυσικά την αβεβαιότητα που δημιουργεί ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη  Ουκρανία, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τα βασικά συνθήματα που υπήρχαν στις κολώνες του Πολυτεχνείου ήταν «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, επίκαιρα όσο τίποτε σε αυτές τις συνθήκες. Για μας το Πολυτεχνείο δεν είναι μία συμβολική, επετειακή εκδήλωση, είναι ένας πρωτοπόρος τρόπος για να δείξουμε ότι ακόμη και ο αρνητικός συσχετισμός (για τα λαϊκά στρώματα) σε οπουδήποτε μορφή και αν βρίσκεται ανατρέπεται μόνο με την οργανωμένη πάλη και δράση του λαϊκού παράγοντα. Χωρίς να περιμένουμε να μας έλθει κάποιος σωτήρας από τα επάνω , με μία εναλλαγή αστικής κυβέρνησης».

Τι είναι αυτό που για 49 χρόνια οδηγεί την πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα στην πρεσβεία των ΗΠΑ, μοναδικό φαινόμενο στη Ευρώπη;

«Υπάρχει μία αγωνιστική «παράδοση» που κρατιέται στις ρίζες. Οι αγώνες του λαού μας είναι ριζωμένες και περνούν από γενιά σε γενιά. Δεν μπορεί να σβήσει κανείς, όσο κι αν θέλει να υποτιμήσει τόσο τον αγώνα του Πολυτεχνείου, τον αγώνα της Πρωτομαγιάς κλπ. Αυτό με τη πρωτοπόρα δράση αγωνιστών και κύρια των μελών και φίλων-συμπορευόμενων με το ΚΚΕ φέρνει το προσκήνιο κάθε χρόνο το μήνυμα του Πολυτεχνείου όλο και πιο μπροστά. Το επιβεβαιώνει η ίδια η εξέλιξη, ότι με την πάλη για τη ανατροπή αυτού του συστήματος που έφερνε χούντες και όλα τα βάσανα για τους λαούς και τον Ελληνικό, είναι ο μόνος τρόπος για ν’ απαλλαγούμε. Αυτό είναι που δημιουργεί μία μακροχρόνια σχέση και με αυτήν την επέτειο. Είναι το περιεχόμενο το ουσιαστικό της πάλης για το Πολυτεχνείο και όχι απλά μία επετειακή μνημόσυνη εκδήλωση που θέλουν να το παρουσιάσουν άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Τέλος, απαντώντας στο ζήτημα των υποκλοπών-παρακολουθήσεων, σημείωσε :

«Σαν να μην πέρασε μία μέρα. Για το πώς παρακολουθούνταν και τότε οι αγωνιστές και το τι γίνεται τώρα. Είναι ραγδαίες οι εξελίξεις. Επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός χαφιεδικού μηχανισμού παρακολούθησης και φακελώματος από κράτη, υπηρεσίες, ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες και συμφέροντα. Τόσο η Ν.Δ όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν δικαιούνται να παριστάνουν τους ανήξερους. Όλοι μαζί θέσπισαν  όλο αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο που νομιμοποιεί το χαφιέδισμα των πάντων. Να θυμίσω ότι το ΚΚΕ από το 2016 είχε προειδοποιήσει για την ύπαρξη τέτοιου κέντρου, με τις παρακολουθήσεις-συνακροάσεις στον Περισσό. Θα το λέμε σε όλους τους τόνους. Πρέπει να κρατήσουμε ότι το θεσμικό/ο πλαίσιο ήταν αυτό που έδωσε το πάτημα στη βιομηχανία των λογισμικών που ανθεί στην Ε.Ε να κάνει όλα αυτά που κάνει και να υπάρχει ένα γιγάντιο φακέλωμα-χαφιεδισμός και στη χώρα μας. Υπάρχουν τεράστιοι ανταγωνισμοί ενδοαστικοί-ενδοιμπεραλιστικοί μεταξύ τους. Όλο αυτό γυρνά μπούμερανγκ σε επίθεση ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα. Πρέπει να έλθουν όλα στο φως, αλλά δεν έρχονται γιατί είναι σκοτεινό το θεσμικό πλαίσιο που χτίζονται ή στη δικαιολογία περί εθνικού συμφέροντος».

Και κατέληξε σε κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το Πολυτεχνείο, αλλά και στους επόμενους λαϊκούς αγώνες, αλλά και σε ενίσχυση του ΚΚΕ, «γιατί με το ΚΚΕ είναι ο δρόμος των λαϊκών στρωμάτων». 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής