breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Νίκου Μανούδη «Στον σταθμό… και άλλες ιστορίες»

  • Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Νίκου Μανούδη «Στον σταθμό… και άλλες ιστορίες»
  • Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Νίκου Μανούδη «Στον σταθμό… και άλλες ιστορίες»

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 16/11, στην Ελιά, η παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων του Νίκου Μανούδη με τίτλο «Στον σταθμό… και άλλες ιστορίες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο και τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου Βέροιας.

Η φαρμακοποιός – ηθοποιός Δέσποινα Γιάγκογλου προλόγισε αναφερόμενη στο βιογραφικό του συγγραφέα, ενώ διάβασε και αποσπάσματα από το βιβλίο

Ο εκπαιδευτικός – συγγραφέας Φώτης Σιμόπουλος. «Μια φωνή, μια καταγραφή, ένα παραμύθι του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος είναι τα διηγήματα του Νίκου Μανούδη. Μιλούν για το χθες, ορώντας το αύριο μέσω της μυθοπλασίας. Τα γεγονότα του χθες που συγκλόνισαν την χώρα συγκλόνισαν και τον συγγραφέα και προσέφερε τα λογοτεχνικά του δώρα αναφερόμενος σε αυτά. Το αύριο μέσω της ικανότητάς του να μετασχηματίζει λογοτεχνικά σκαλίζοντας με μαεστρία τον χρόνο. Ο χρόνος είναι πανταχού παρόν, τον απασχολεί (σ.σ. τον συγγραφέα), τον προβληματίζει και τελικά τον εμπνέει. Είναι ένα εμπνευσμένο έργο η συλλογή διηγημάτων».

Στη συνέχεια μίλησε η φιλόλογος Δέσποινα Καρυπίδου που τόνισε. «…Είκοσι διηγήματα και άλλες ιστορίες, άλλα εκτενή κι άλλα σύντομα μας επιβιβάζουν σε μια αμαξοστοιχία ιστοριών που συνδέονται με τις αναμνήσεις και τα όνειρα του συγγραφέα… και τον ψάχνουμε μέσα σε αυτά και τον βρίσκουμε, αλλά βρίσκουμε κάτι κι από εμάς κάτι από άλλους»

Τέλος το λόγο πήρε ο συγγραφέας Νίκος Μανούδης, ο οποίος  υπογράμμισε ότι η συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου, που ξεκίνησε κατά την περίοδο της πανδημίας και πως «''οι άλλες ιστορίες'' ήταν καταγεγραμμένες ιστορίες (μνήμες παππούδων, εμπειρίες, καταστάσεις από την επαγγελματική του ζωή κ.α.) που ζητούσαν δικαίωμα στη συγγραφή. Όσον αφορά το ''σταθμό'' εμπνεύστηκε από μια φωτογραφία ενός μεσόκοπου άνδρα σε ένα σταθμό τρένων».

Στο τέλος ο συγγραφέας συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής