breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Η επιτυχία των τριών - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Η επιτυχία των τριών - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Επιτέλους εγκαινιάστηκαν οι τρεις νέοι. Ο αριθμός τρία δεν παραπέμπει σε τίποτα το πονηρό, απλώς σηματοδοτεί τα σύνορά μας για ακόμη μία φορά. Απ’ άκρου σε άκρον της χώρας μόλις σε πενήντα πέντε λεπτά. Τεράστια επιτυχία και ελπίζουμε να μη δούμε κι άλλες. Αυτές οι αστοχίες του Ελευθέριου Βενιζέλου περί Ελλάδος των δύο Ηπείρων και των πέντε θαλασσών καταργούνται πλέον οριστικά. Ήδη δεν υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης. Η σύνδεση πλέον είναι άμεσα μεταξύ Πειραιώς και Κηφισιάς. Αυτό ήταν ένα ολέθριο λάθος του Χαρίλαου Τρικούπη με το μουτζούρη της εποχής εκείνης, ενώ θα μπορούσε η σύνδεση να σταματάει στην Ομόνοια. Οι παραπάνω επεκτάσεις ήταν παράλογες και ανωφελείς.

Οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό σηματοδοτούν και το επίπεδο πληροφόρησης των νυν αλλά και των προηγουμένων Υπουργών. Οι περισσότεροι μένουν στην Κηφισιά και πέριξ αυτής. Έτσι νομίζουν ότι ήδη βρίσκονται εκτός συνόρων και σε μυστική σύσκεψη με τους στρατιωτικούς επιτελείς προγραμματίζουν τη μετακίνηση των στρατοπέδων από τον Έβρο και τη Χίο πέριξ της Αττικής οδού. Θα οχυρωθούμε καλά και ας κινηθεί όπως θέλει η στρατιά των Τούρκων στο Αιγαίο. Η Σία Κοσιώνη θα είναι ασφαλής στο Μαρούσι και η Ελένη Μενεγάκη στην Κηφισιά. Τα εθνικά κεφάλαιά μας είναι πλέον και οπλικά κατοχυρωμένα.

Τι μας νοιάζει εμάς η Ευρυτανία με τους δρόμους ακόμη και σήμερα του Δράμαλη και του Τζελάλ Μπαγιάρ. Στα τέτοια μας (δεν μπορώ να σας δείξω σε ποια, για λόγους κοσμιότητας), για μας ενδιαφέρει μόνον ο καιρός στην Αττική, όπως αναφέρει καθημερινά η πατριώτισσα Χριστίνα Σούζη, αρχίζοντας το δελτίο καιρού. Ας κάνει ό,τι καιρό θέλει στην Πρέβεζα. Σιγά να μην κάνουμε έργα στους βλάχους στη Φλώρινα και στα Γιαννιτσά. Αυτά έτσι κι αλλιώς διεκδικούνται ήδη από τη Λιθουανία!

Νοσοκομεία, Υπουργεία και κωλοχανεία, όλα στην Αττική, τα υπόλοιπα άστα, να τα ορέγεται ο Σουλτάνος και οι πέριξ γείτονές μας, εμείς δεν θα καθορίσουμε και το διαιτολόγιο των ευγενών αυτών συμμάχων και συνομιλητών και αν θέλουν και κάτι παραπάνω, δεν είμαστε βάρβαροι, για να το αρνηθούμε. Βουουρ όλοι μέσα, εμείς έτσι κι αλλιώς την ανθοκομική έκθεση της Κηφισιάς θα την υπερασπιστούμε ακόμη και με το τελευταίο μπουκάλι Chivas Regal, που θα βρεθεί στο ράφι μας. Τα πατρογονικά σύμβολα των Σκωτσέζων θα μας συνοδεύουν μέχρι την επομένη ζωή, δεν είμαστε τίποτα τυχαίοι εμείς.

Οι κάτοικοι των Σταγείρων και των Αβδήρων να πάνε να τους προστατεύσουν ο Αριστοτέλης και ο Δημόκριτος, εμείς στις Κουκουβάουνες έχουμε τις δικές μας σκέψεις υπεράσπισης των πατρώων εδαφών συνασπιζόμενοι με το Γαλάτσι και την πλατεία Κολιάτσου. Αυτά δεν θα τα παραδώσουμε ποτέ, ακόμη κι αν αναστηθεί ο Abdoul Hamit.

Ως δημότες των Πετραλώνων και του Κερατσινίου θα κρατήσουμε ψηλά το φλάμπουρο του αγώνα για λευτεριά και πρωταθλητισμό του Ολυμπιακού με το Marcelo αρχηγό. Ζήτω το Μοναστηράκι και του Zonar’s. Άντε και τα Χαυτεία.

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής