breaking news Νέο

Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας : Ομόφωνη απόφαση για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυνομίας

Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας : Ομόφωνη απόφαση για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυνομίας

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας και εκτός από τα θέματα ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκαν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που κατατέθηκαν και αναγνώστηκαν με δύο ψηφίσματα στη συνεδρίαση. Το πρώτο αφορούσε την εξαίρεση των μη συνεταιρισμένων αγροτών από την επιδότηση των 72 ευρώ ανά στρέμμα και δεύτερο το ψήφισμα που κατέθεσαν οι μηλοπαραγωγοί της κοινότητας Ροδοχωρίου και αναγνώστηκε με τα βασικά τους αιτήματα. Μετά από ψηφοφορία, το Σώμα κατέληξε στην έκδοση ενός γενικού ψηφίσματος, τονίζοντας ομόφωνα πως θα πρέπει να καταβληθούν τα 72 ευρώ σε όλους τους αγρότες και δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις και το βασικό διακύβευμα είναι η υποστήριξη του αγροτικού εισοδήματος που καθίσταται αναγκαία. «Οι καταιγιστικές εξελίξεις απαιτούν εγρήγορση και πρέπει σήμερα να βρούμε ένα ενιαίο ψήφισμα και να καταλήξουμε σε ένα ηχηρό ψήφισμα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αν και οι βουλευτές του νομού είναι κοντά στους αγρότες, εμείς ως ανεξάρτητο σώμα πρέπει να δείξουμε πόσο σημαντικό είναι για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα», τόνισε ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας. Επίσης όλες οι παρατάξεις, διά των εκπροσώπων τους, δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, με το σύνολο των τοποθετήσεων να υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη στήριξης του αγροτικού εισοδήματος. Κατόπιν διαλογικής συζήτησης επί του θέματος, το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει ένα γενικό ψήφισμα. Για την έκδοσή του προτάθηκε μία τετραμελής επιτροπή, από όλες τις παρατάξεις, με γενικό «ρεζουμέ» τα 72 ευρώ, αλλά παράλληλα να γίνεται και μία γενικότερη αναφορά στα προβλήματα των αγροτών.

Με τη μορφή του κατεπείγοντος, στα ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το θέμα της επαναλειτουργίας της σχολής αστυνομίας Νάουσας, με αφορμή έγγραφο που έχει σταλεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 15/11 και ζητάει άμεσα την παράταση ανανέωσης - σύμβασης παραχώρησης της Σχολής, για έναν ακόμη χρόνο. Ο κ. Καρανικόλας δήλωσε πως μετά από πολλές επαφές στην Αθήνα τόσο του ίδιου, όσο και στελεχών του δήμου, με βασικό αίτημα να ξαναλειτουργήσει η Αστυνομική Σχολή στην πόλη από την ερχόμενη χρονιά, τόνισε πως πρέπει να ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, καθώς θα δοθεί ζωή στην πόλη, θα δοθεί ζωή στο κτίριο, με συγκεκριμένο αναπτυξιακό αποτύπωμα και με δεδομένο ότι από τις επόμενες πανελλήνιες εξετάσεις θα αυξηθούν οι εισακτέοι, 240 στον αριθμό, πρέπει να μπει στο μηχανογραφικό και η πόλη της Νάουσας, για να γίνει βιώσιμη ξανά η αστυνομική σχολή. Το θέμα βρήκε σύμφωνες όλες τις παρατάξεις και ψηφίστηκε ομόφωνα η επαναλειτουργία της σχολής.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Νάουσας στα προ ημερήσιας διάταξης αναφέρθηκε στα έργα οδοποιϊας του δήμου, λέγοντας πως σιγά - σιγά ξεπερνιούνται τα όποια προβλήματα με κάποιες χρηματοδοτήσεις, έχουν τελειώσει τα έργα στη Δ.Ε. Ανθεμίων, με επόμενο σταθμό την Ειρηνούπολη και το αμέσως επόμενο διάστημα την πόλη της Νάουσας, με κάποια διακοπή τους χειμερινούς μήνες, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Αναφέρθηκε ακόμα στα εγκαίνια του ανακαινισμένου κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου της πόλης, το οποίο μετά από πολύμηνες εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης, μεταμορφώθηκε και παραδόθηκε στους πολίτες, που μπορούν όλοι πλέον να το απολαύσουν. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανακαίνιση του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας «Εστία Μουσών», όπου και εκεί ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης των αιθουσών διδασκαλίας και γραφείων και παραδόθηκε ένας καλαίσθητος χώρος σε μαθητές, καθηγητές και εργαζόμενους, τονίζοντας πως η «Εστία Μουσών» ακολουθεί τις υψηλότερες προδιαγραφές στην ωδειακή και πολιτιστική εκπαίδευση και αυτό φαίνεται με τις διακρίσεις των μαθητών σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο. Και βέβαια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη λαμπρή τελετή εγκαινίων της μόνιμης έκθεσης «Ιστορίας Νήματα», στο Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς - ΕΡΙΑ, που αναδεικνύει την ιστορία του τόπου. Επεσήμανε ακόμα τη σημαντική συμμετοχή της Νάουσας στον ευρωπαϊκό τουρισμό με εργαλείο και όχημα το κρασί, την έναρξη του κοινωνικού φροντιστηρίου, προς ανακούφιση των ευάλωτων νοικοκυριών, που άρχισε να λειτουργεί στο Δήμο, την πετυχημένη ημερίδα για την παιδική κακοποίηση, μία σκληρή κατάσταση, όπως τη χαρακτήρισε και τέλος έκλεισε με το συνέδριο της ΚΕΔΕ, που ξεκίνησε χθες στην πόλη του Βόλου, για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι με το ενεργειακό κόστος. «Έχει ανοίξει ένας πόλεμος δήμων και κυβέρνησης για θέματα που απασχολούν τους δήμους. Το τεράστιο ενεργειακό κόστος έχει «πνίξει» τους δήμους, συμπεριλαμβανομένου και της Νάουσας, που είναι ένας ορεινός δήμος. Καλά μας λέει η κυβέρνηση, μειώστε το 10% της κατανάλωσης. Δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία της κυβέρνησης με πρόστιμα και πέναλτι, χρειαζόμαστε και έκτακτες χρηματοδοτήσεις», τόνισε ο κ. Καρανικόλας. Αναφερόμενος και στην κατανομή της νέας ΚΑΠ είπε πως είναι άδικο να υπολογίζεται με βάση τον πληθυσμό, αλλά πρέπει να γίνεται και με βάση τη γεωγραφική έκταση, καθώς η επόμενη περίοδος θα είναι μία αρκετά καλή χρηματοδοτική περίοδος, μέσω των ενισχύσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης και του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ.

Στον ελλιπή φωτισμό σε πολλές γειτονιές της πόλης, όπου οι λάμπες είναι σβηστές και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα, σε μια περίοδο που υπάρχει μια γενικότερη προβληματική κατάσταση και οι κάτοικοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και για λόγους ασφαλείας και ψυχολογίας, όπως επίσης τόνισε πως θα ήταν χρήσιμο οι κοινωνικές δομές του δήμου να εξετάσουν εν όψει του χειμώνα το ζήτημα των άστεγων συμπολιτών και να διασφαλιστεί το απαραίτητο «δίχτυ» προστασίας, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ» Ν. Κουτσογιάννης.

Το θέμα της δια ζώσης διεξαγωγής των συνεδριάσεων, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και οι δημότες, η ελλιπής θέρμανση, η συντήρηση καυστήρων και οι φθορές από εξωσχολικούς στα σχολικά κτίρια, τέθηκαν επί τάπητος από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ στα έκτακτα ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκε και το ζήτημα των σπασμένων ξύλων και υπολειμμάτων κάρπωσης από τη ΔΕΗ, με τις απόψεις να διίστανται.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής