breaking news Νέο

Κακοποίηση παιδιών, ένα ακόμη δείγμα της σαπίλας του συστήματος… -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Κακοποίηση παιδιών, ένα ακόμη δείγμα της σαπίλας του συστήματος… -Του Αλέκου Χατζηκώστα

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες για τη θλιβερή πραγματικότητα που βίωναν παιδιά και έφηβοι στην πολύ προβεβλημένη λεγόμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου», που ξεκίνησε στον Κολωνό για να φτάσει να έχει αρκετά σπίτια σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με πάνω από 200 παιδιά. Η όλη υπόθεση, που έχει αναλάβει η εισαγγελέας Ανηλίκων, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί, αναδεικνύει την άθλια πραγματικότητα ότι η υποτιθέμενη προστασία των παιδιών που έχουν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους, με ευθύνη όλων των αστικών κυβερνήσεων, έχει γίνει βορά σε ιδιώτες, «φιλάνθρωπους», χορηγούς.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζονται τέτοια γεγονότα από τα κανάλια και όσους ικανοποιούνται με τη λογική της κλειδαρότρυπας, αναπαράγουν την κακοποίηση που έχουν υποστεί τα παιδιά - θύματα.

Ταυτόχρονα όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας (Κολωνός, Νοσοκομείο Παίδων, Κιβωτός του Κόσμου) μαρτυρούν τη σαπίλα που αναπαραγάγουν οι αρμοί του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος ή τα διάφορα παραπροϊόντα του στην κοινωνία, και έχουν στόχο να εξοικειώσουν τον λαό να αποδεχτεί όχι μόνο τη σάπια ιδεολογία, αλλά και την ίδια την ηθική του, τη λειτουργία της αγοράς, του εμπορίου, την προσδοκία της κερδοφορίας που διαμορφώνει το «ηθικό και νόμιμο».

Είναι πρόκληση ταυτόχρονα να βγαίνει η υφυπουργός κυρία Μιχαηλίδου να λέει ότι η λύση είναι η προώθηση της επαγγελματικής αναδοχής και η υιοθεσία. Συνειδητά εξαπατά! Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ενίσχυσε παραπέρα η κυβέρνηση της ΝΔ για την επαγγελματική αναδοχή και υιοθεσία, ισχύει εδώ και 4 χρόνια. Τι λύσεις έδωσε; Οι δημόσιες δομές έχουν συρρικνωθεί, υποβαθμιστεί, ενώ οι διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, ΜΚΟ, "πρότυπα" κατά την κυβέρνηση, αλωνίζουν στον χώρο.

Μαζί με την αυτονόητη άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης απαιτείται να δυναμώσει ο αγώνας για ανάπτυξη ενιαίου φορέα παιδικής προστασίας, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με ανάπτυξη σύγχρονων δημόσιων δομών βραχύχρονης φιλοξενίας μαζί με την ουσιαστική στήριξη των θεσμών της τεκνοθεσίας και αναδοχής και πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών που εμπλέκονται στο θέμα της παιδικής προστασίας.

Τα αιτήματα των φορέων του λαϊκού κινήματος παραμένουν:

Ανάπτυξη δικτύου κρατικών, δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών (για την πρόληψη, τη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών σ' όλες τις πλευρές της ζωής, στη γειτονιά, στο σχολείο κ.λπ., των θυμάτων βίας και κακοποίησης) με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, χωρίς επιχειρηματική δράση και εμπλοκή ΜΚΟ.

Στήριξη των δημόσιων δομών προστασίας του παιδιού και των κοινωνικών υπηρεσιών στήριξης της οικογένειας των δήμων και Περιφερειών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές) σε κάθε σχολείο. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής