breaking news Νέο

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ προειδοποιεί : «Θέλετε όντως να γίνετε δημόσιοι υπάλληλοι;»

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ προειδοποιεί : «Θέλετε όντως να γίνετε δημόσιοι υπάλληλοι;»

Μακριά από την επιστημονική φαντασία που …ζούμε αυτή την εποχή, υπάρχουν και αληθινά ζητήματα. Η κυβέρνηση, μετά από χρόνια μνημονίων, ανοίγει τις πόρτες και προσλαμβάνει. Ο διαγωνισμός θα γίνει το Μάρτιο με εξετάσεις του ΑΣΕΠ και αφορά σχεδόν 18.000 προσλήψεις μονίμων. Φυσικά διαγωνισμοί έχουν γίνει κι άλλες φορές, με τις κυβερνήσεις να βάζουν τις δικές τους ….πινελιές στο αποτέλεσμα. Όμως ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, δίνει ο ίδιος απευθείας συμβουλές στους ενδιαφερόμενους. Και τι συμβουλές!

«Κλείστε τα αυτιά σας στις υπερβολές και συμβουλευτείτε το μυαλό σας και την καρδιά σας, οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο γραπτό διαγωνισμό είναι: α) Εάν η εργασία στο Δημόσιο είναι πράγματι αυτό που θέλετε να κάνετε στη ζωή σας, δεδομένου ότι οι εισαγωγικοί μισθοί είναι εξαιρετικά χαμηλοί (1 στους 3 διοριστέους δεν αναλαμβάνει όταν πληροφορείται το μισθό που είναι 739 ευρώ για ΠΕ και 700 για ΤΕ), η απασχόληση στο Δημόσιο είναι προσφορά στην κοινωνία και όχι λύση του βιοποριστικού προβλήματος ενός πολίτη. Εάν δείτε την εργασία στο Δημόσιο ως ένα απλό «βόλεμα», θα δυστυχήσετε και εσείς και οι δικοί σας. β) Να κάνετε αυτό που οι ίδιοι θέλετε και όχι αυτό που οι γονείς σας θέλουν. γ) Να δείτε την εξεταστέα ύλη και να αναλογισθείτε εάν μπορείτε να ανταπεξέλθετε. Η ύλη θα είναι και πρέπει να είναι απαιτητική. Θα είναι κρίμα να δηλώσετε συμμετοχή χωρίς πολλή σκέψη και τελικά να μην προσέλθετε αναλογιζόμενοι τη δυσκολία του εγχειρήματος. Στο διαγωνισμό για την ΑΑΔΕ δήλωσαν 25.000 υποψήφιοι και προσήλθαν 11.000. Η ελληνική κοινωνία όμως -μέσω του Κράτους- πλήρωσε για διαγωνισμό 25.000 υποψηφίων».

Aν και μετά την αποκαλυπτική δημόσια παρέμβαση του προέδρου του ΑΣΕΠ για τις …δυστυχίες που κρύβει, όταν γίνεται για «βόλεμα, είναι επιλογή ζωής, σπεύστε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, σε ένα διαγωνισμό με πολλές απαιτήσεις!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής