breaking news Νέο

Παράσταση διαμαρτυρίας από ΕΛΜΕ Ημαθίας και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη ΔΔΕ Ημαθίας

Παράσταση διαμαρτυρίας από ΕΛΜΕ Ημαθίας και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη ΔΔΕ Ημαθίας

Την Παρασκευή, 18 Νοέμβρη, η ΕΛΜΕ Ημαθίας και νεοδιόριστοι/ες συνάδελφοι και συναδέλφισσες έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Ημαθίας με αίτημα τη μονιμοποίηση τους. Αν και έχει περάσει η προβλεπόμενη από το νόμο διετία των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων/συναδελφισσών της Ειδικής Αγωγής και κατά συνέπεια έπρεπε να ολοκληρωθεί η μονιμοποίησή τους, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη.

Οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες  τόνισαν την ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες ενέργεις από τη ΔΔΕ για τη μονιμοποίησή τους και να εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις, όπως έγινε από άλλες ΔΔΕ. Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Επίσης σημείωσαν πως η καθυστέρηση και κωλυσιεργία  του ΥΠΑΙΘ έχει ως αποτέλεσμα να παρατείνεται μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας, που καθιστά τους/τις συναδέλφους πιο ευάλωτους/ες σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στη συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά. 

Δήλωσαν πως δεν θα επιτρέψουν οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους.

Απαίτησαν τέλος το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για τη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής, που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής