breaking news Νέο

Επιστολή

Επιστολή

Με έκπληξη διάβασα το άρθρο σας σχετικά με τις δυσλειτουργίες του κρατικού συστήματος υγείας στην Ημαθία με αφορμή τη συνέντευξη της κας Α. Ρέντζιου της 08.09.2022 στον κο Χατζηκώστα.

Σε ότι αφορά εμένα και τους συνεργάτες μου (1 επικουρικό ιατρό και 3 ειδικευόμενους), δεν μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα η αναφορά της κας Ρέντζιου ότι στο νοσοκομείο Νάουσας «δε λειτουργεί η Οφθαλμολογική Κλινική» μεταξύ άλλων. Η κλινική μας βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία καθ’ όλο το χρονικό διάστημα στο οποίο είμαι υπεύθυνος για τη λειτουργία της (από τον 12.2020) με χειρουργεία να διεξάγονται από τον Απρίλιο του 2021, μετά τη λήξη του τότε lockdown. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την κα Ρέντζιου εξηγήθηκε η κατάσταση και η ΟΕΝΓΕ προέβη σε επανορθωτική ανακοίνωση, η οποία αναφέρει :

 

«Στις 5/9/22 αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ πραγματοποίησε περιοδεία στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας παραχώρησαν συνεντεύξεις τύπου για να αναδείξουν την τραγική υποστελέχωση των δημόσιων μονάδων της περιοχής. Σε μία από τις συνεντεύξεις ως πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ ανέφερα, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε, ότι δεν λειτουργεί η Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου της Νάουσας, δήλωση η οποία αναπαράχθηκε στον τοπικό τύπο.

Η αναφορά αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όπως μας ενημέρωσε ο συνάδελφος επιμελητής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Νάουσας, ο οποίος μαζί με έναν ακόμα συνάδελφο επικουρικό γιατρό δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο λαό της περιοχής.

Χαρακτηριστικά και παρά τις δυσκολίες ανεύρεσης κατάλληλου θαλάμου για τη νοσηλεία των χειρουργημένων ασθενών, πρόβλημα το οποίο έχει αντιμετωπιστεί σε ένα βαθμό χάρη στις επίμονες προσπάθειες των συναδέλφων Οφθαλμίατρων, από τον Απρίλιο του 2021 έχουν πραγματοποιήσει 3ψηφιες χειρουργικές επεμβάσεις και έχουν εξετάσει 4ψηφιο αριθμό ασθενών.

Ως εκ τούτου είναι απόλυτα δικαιολογημένη η δυσαρέσκεια των συναδέλφων για την παραπάνω δήλωση μου, με την οποία δεν είχα καμία πρόθεση να μειώσω την αξία του προσφερόμενου έργου τους. Απεναντίας, στόχος μας με την ανάδειξη των οξυμμένων προβλημάτων είναι η αποφασιστική ενίσχυση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, με υποδομές και εξοπλισμό του Νοσοκομείου της Νάουσας και των υπόλοιπων δημόσιων δομών της περιοχής, ώστε αποφασιστικά να στηριχθούν οι συνάδελφοι ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Θα αντιπαλέψουμε με κάθε τρόπο τα σχέδια συγχώνευσης των νοσοκομείων Βέροιας - Νάουσας. Σε αυτή την κατεύθυνση η Ομοσπονδία από κοινού με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ημαθίας και τα μέλη τους θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους.

Είναι υποχρέωση όσων οι συνάδελφοι έχουν τιμήσει με την ψήφο τους και τους έχουν αναθέσει να τους εκπροσωπούν, να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και να αποκαθιστούν την αλήθεια. Άλλωστε, αυτό το έχει αποδείξει διαχρονικά η Ομοσπονδία της οποίας επιδίωξη είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και όχι η διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Πρώτος αγωνιστικός σταθμός η πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη και η πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΝΓΕ

Η πρόεδρος

ΡΕΤΖΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ»

Ευχαριστώ,

 

Χρύσανθος Συμεωνίδης

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Επιμελητής Β’

Οφθαλμολογική Κλινική

Γ.Ν.Ημαθίας-Μ.Νάουσας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής