breaking news Νέο

Εκπρόσωποι φορέων μίλησαν στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Εκπρόσωποι φορέων μίλησαν στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 για  τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Το στούντιο του ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 επισκέφθηκαν και μίλησαν στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με τον Αλέκο Χατζηκώστα, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και τις δράσεις στην Ημαθία, ο Αθανάσιος Αλατζόγλου, Δ/ντης Β’ Θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, η Μαγδαληνή Ζαφειρίου, εκπαιδευτικός-υπεύθυνη προγραμμάτων ενημέρωσης της Α21 και η Ολυμπία Λαζαρίδου, κοινωνική λειτουργός από τον «ΕΡΑΣΜΟ».

Η Ολυμπία Λαζαρίδου αναφέρθηκε στη δράση του «ΕΡΑΣΜΟΥ» στην Ημαθία, τονίζοντας : «Πέρα από την ψυχοκοινωνική στήριξη που κάνουμε στις γυναίκες θύματα έμφυλης βίας αλλά και στα παιδιά εφόσον συνοδεύονται, έχουμε και ξενώνα φιλοξενίας των θυμάτων. Κύριος σκοπός του συλλόγου μας, πέρα από την εξάλειψη του φαινομένου, είναι να στηρίξουμε τις γυναίκες αυτές στο πρώτο τους βήμα για να απομακρυνθούν από ένα κακοποιητικό περιβάλλον, βοηθώντας τόσο ψυχοκοινωνικά όσο και με νομική συμβουλευτική στήριξη που παρέχουμε, για να ενταχτούν ξανά στο κοινωνικό σύνολο. Υποστηρίζουμε και γυναίκες που έχουν κάποιο υποστηρικτικό περιβάλλον που έχουν να μείνουν, ωστόσο χρειάζονται ψυχοκοινωνική στήριξη. Στο κομμάτι της δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, εδώ και 4 χρόνια με μεγάλη επιτυχία σε επίπεδο πρόληψης γίνεται στο νομό μας με τα βιωματικά σεμινάρια και τις σχολές γονέων, αλλά και με δράσεις στη Β/θμια εκπαίδευση της Ημαθίας και στην Α/θμια σιγά-σιγά, θέλοντας να δούμε πως οι νέοι στις μέρες αντιλαμβάνονται τη βία και τις μορφές της, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής της».

Η Μαγδαληνή Ζαφειρίου υπογράμμισε : «Το Α21 είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που από το 2008 δραστηριοποιείται για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Είναι ένα έγκλημα που πλήττει όλους, αλλά η πλειοψηφία των θυμάτων είναι γυναίκες, συνήθως νέας ηλικίας, θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ενώ οι διάφορες μορφές βίας είναι ο τρόπος ελέγχου-εξαναγκασμού, για να μένουν και να υπομένουν όλα αυτά που κάνουν. Υπάρχει σε 14 χώρες του κόσμου με 19 γραφεία. Ξεκινάμε από το κομμάτι της ενημέρωσης και πρόληψης με εκπαιδευτικό υλικό μέσα στα σχολεία, αλλά και ευρύτερα. Επίσης λειτουργεί 24ωρη τηλεφωνική γραμμή, που μπορεί να καλέσει κανείς  και ν’ αναφέρει την παραμικρή υποψία που μπορεί να έχει για ένα περιστατικό. Διαθέτουμε δομές υποστήριξης και φιλοξενίας για τους ανθρώπους αυτούς, εφόσον ξεφύγουν από αυτές τις καταστάσεις εκμετάλλευσης, για να λάβουν ιατροφαρμακευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, καθώς και νομική. Με τελικό στόχο τα άτομα αυτά να οδηγηθούν στη αυτονομία, στην ανεξαρτησία, να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να έχουν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, για να μπορέσουν να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή.

Ο Αθανάσιος Αλατζόγλου από την πλευρά του τόνισε : «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς για τις πρωτοβουλίες τους για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινής γνώμης και να εξαλείψουμε τη βία κυρίως κατά των γυναικών. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση αλλά και τα συγχαρητήρια προς τον «ΕΡΑΣΜΟ», που βοηθά στις δράσεις αφύπνισης και κινητοποίησης κατά της βίας και κακοποίησης των γυναικών. Η Δ/νση εκφράζει την πρόθεση της να συμβάλει σε παρόμοιες συνεργασίες, προκειμένου να αναδείξουμε ευαισθητοποιημένους αυριανούς πολίτες, που δεν θα ανέχονται πρακτικές βίας και κακοποίησης».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής