breaking news Νέο

Λάζαρος Τσαβδαρίδης : «Να δοθεί παράταση στην προθεσμία απογραφής των εργαζομένων και ψηφιακής οργάνωσης του χώρου εργασίας»

Λάζαρος Τσαβδαρίδης : «Να δοθεί παράταση στην προθεσμία απογραφής των εργαζομένων και ψηφιακής οργάνωσης του χώρου εργασίας»

Να παραταθεί η προθεσμία απογραφής των εργαζομένων και ψηφιακής οργάνωσης του χώρου εργασίας από τις επιχειρήσεις τουλάχιστον έως το τέλος Ιανουαρίου 2023, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι να ανταποκριθούν εμπρόθεσμα και με επάρκεια στην πρωτόγνωρη, καινοτόμα και ιδιαίτερα επωφελής για το σύνολο των εργαζομένων, του κόσμου της αγοράς και του επιχειρείν διαδικασία, ζητάει ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη.

Όπως υπογραμμίζει σε σχετική Ερώτησή του, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τα εργασιακά και την λειτουργία των επιχειρήσεων θα συμβάλλει καθοριστικά στην ομαλή μετάβαση της νέας εποχής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εντούτοις, όλοι οι εν λόγω κλάδοι, δια των συλλογικών τους οργάνων εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την επάρκεια του χρόνου που δίδεται – με καταληκτική ημερομηνία έως την 30η Νοεμβρίου 2022 - προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Και αυτό γιατί οι ριζικές αλλαγές στην υποβολή του τρόπου κατάθεσης του πίνακα προσωπικού και της οργάνωσης του χρόνου εργασίας καθώς και η μη επαρκής επί του παρόντος ενημέρωση των εμπλεκομένων (με τη διοργάνωση ημερίδων ή/και σεμιναρίων) για την καλύτερη διαδικασία αποτύπωσης και απογραφής του ψηφιακού χρόνου εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα της χώρας στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, αποτελούν ανασχετικούς παράγοντες προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπροσθέτως, ο κ. Τσαβδαρίδης σημειώνει ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας εμποδίζεται και από τον μεγάλο φόρτο εργασίας που ήδη έχουν τα λογιστήρια, καθώς – όπως αυτά αναφέρουν - είναι επιφορτισμένα με εργασίες διαβίβασης παραστατικών στη πλατφόρμα My Data, ΦΠΑ , υπολογισμού των Δώρων Χριστουγέννων, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και Φόρου Ελεύθερων Επαγγελματιών, Δηλώσεις Πόθεν Έσχες, Δηλώσεις Ενδοκοινοτικών Αποκτήσεων και Παραδόσεων, Συμπληρωματικές Δηλώσεις Αναδρομικών Φορολογίας Εισοδήματος Αναδρομικών Μισθωτών και Συνταξιούχων και διάφορες άλλες δηλωτικές υποχρεώσεις.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής