breaking news Νέο

Το βιβλίο του Βασίλη Νιτσιάκου παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Βέροια

Το βιβλίο του Βασίλη Νιτσιάκου παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Βέροια

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 28/11, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, το νέο βιβλίο του Πανεπιστημιακού καθηγητή Βασίλη Νιτσιάκου, με τίτλο «ΕΘΝΟ-ΟΙΚΟ-ΤΟΠΙΚΑ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ισνάφι.

Τη βιβλιοπαρουσίαση διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ, με τη στήριξη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η εκπρόσωπος τύπου της Βιβλιοθήκης Ασπασία Τασιοπούλου.

Ξεκινώντας, το λόγο πήρε ο φιλόλογος Τάκης Γκαλαΐτσης, ο οποίος μίλησε για το συγγραφέα και το βιβλίο του, τονίζοντας : «…Με ισορροπημένη χρήση της επιστημονικής ορολογίας βοηθάει όχι μόνο τους μυημένους, αλλά όλους τους αναγνώστες να κατανοήσουν πλήρως τα ζητήματα που θίγονται στα κείμενα. Τα κείμενα είναι πολύτιμα εργαλεία γνώσης κι έχουν ένα ευρύ φάσμα αποδεκτών (νέους, εκπαιδευτικούς, όσους ασχολούνται με τον πολιτισμό και την παράδοση κ.α.)… Το βιβλίο δεν εξαντλείται σε μόνο μία ανάγνωση, αλλά προσφέρεται για διαρκή μελέτη».

Έπειτα το λόγο πήρε ο δημοσιογράφος - ερευνητής Γιώργης Μελίκης, ο οποίος είπε για το συγγραφέα και το βιβλίο του ότι με  το Βασίλη Νιτσιάκο τον συνδέει μια σχέση φιλική και αγαπητικά ευρυγώνια. Αναφέρθηκε στα ζητήματα του βιβλίου, στάθηκε σε κάποια που τον άγγιξαν ιδιαίτερα, στην εξαιρετική γραφή του συγγραφέα που κάνει την σκέψη γραφή, με σταθερό και γόνιμο χέρι. Τέλος διάβασε ένα κείμενο του βιβλίου.

Στο τέλος το λόγο πήρε ο συγγραφέας, ο οποίος αναφέρθηκε σε πλευρές του βιβλίου και απάντησε σε ερωτήσεις-παρατηρήσεις του κοινού

Δήλωση του συγγραφέα

 Με αφορμή την επίσκεψη του Βασίλη Νιτσιάκου στη Βέροια, για την παρουσίαση του βιβλίου του, μας δήλωσε : «Χαίρομαι που είμαι ξανά στην Βέροια. Θα παρουσιάσουμε το βιβλίο μου ΕΘΝΟ-ΟΙΚΟ-ΤΟΠΙΚΑ. Είναι ένα βιβλίο που περιλαμβάνει άρθρα μου που δημοσιεύθηκαν σε διάφορες εφημερίδες και ιστότοπους τα τελευταία 3-4 χρόνια και αφορούν επίκαιρα ζητήματα, αλλά η πραγμάτευση και η διαπραγμάτευση είναι πιστεύω διαχρονική. Αναπτύσσω προβληματισμούς που νομίζω έχουν μια διαχρονική αξία. Είναι ζητήματα που τα προσεγγίζω επιστημονικά αλλά με έναν λόγο που μπορεί να γίνει κατανοητός από τον πολύ κόσμο. Είναι ένα βιβλίο γραμμένο για τον πολύ κόσμο. Όχι μόνο για την ακαδημαϊκή κοινότητα».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τη Βέροια, υπογράμμισε: «Με την Βέροια με συνδέουν ιδιαίτεροι δεσμοί τις τελευταίες δεκαετίες. Έχει έρθει σε διάφορα ανταμώματα στο Σέλι και έχω μιλήσει, έχει έρθει και παλιότερα να παρουσιάσουμε το βιβλίο του Τάκη Γκαλαΐτση και με συνδέουν δεσμοί φιλίας, ένας ομφάλιος λώρος με την Βέροια –η οποία νομίζω ότι είναι μία πόλη των γραμμάτων και του πολιτισμού και η Βιβλιοθήκη σας νομίζω ότι είναι από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη στην Ελλάδα και είμαι ευτυχής που παρουσιάζεται το βιβλίο στη Βιβλιοθήκη.» .


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής