breaking news Νέο

Εκλογές τον Ιανουάριο του 2023 εισηγούνται οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού προς αυτόν - Του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη

Εκλογές τον Ιανουάριο του 2023 εισηγούνται οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού προς αυτόν - Του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη

«Το κλίμα ήδη έχει μυρίσει εκλογές» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη περιοδεία του στην Καλλιθέα, «φουντώνοντας» τα σενάρια για επίσπευση του χρόνου των βουλευτικών εκλογών, και δη τον Ιανουάριο του 2023.

Όμως πόσες πιθανότητες μπορεί να έχει μια κίνηση σαν και αυτή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Ίσως πολλές, ίσως και λίγες... Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με απόλυτη σιγουριά κάτι τέτοιο, αλλά πρωτίστως θιασώτες για εκλογές τον Ιανουάριο του 2023 είναι οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τις οποίες και εισηγούνται προς αυτόν. Ποιοί είναι οι λόγοι;

Πρώτος λόγος είναι ότι τώρα ακόμα η διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αποτυπώνεται στις 7 μονάδες, ενώ αργότερα κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Δεύτερος λόγος που εισηγούνται να κάνει εκλογές ο πρωθυπουργός τον Ιανουάριο είναι και ο χρόνος καταβολής των αυξήσεων στους συνταξιούχους. Ενώ αρχικά η κυβέρνηση έλεγε ότι τα χρήματα θα δοθούν πέραν του Απριλίου... μετά όμως άλλαξε ρότα και είπε ότι θα τα δώσει από την αρχή του έτους.

Και τούτο γιατί, αν τα χρήματα δοθούν στην αρχή, σημαίνει ότι το Δεκέμβριο του '22 θα μπούνε οι συντάξεις του πρώτου μήνα του '23, οπότε εκεί θα υπάρχουν και οι αυξήσεις, που θα τονώσουν ψυχολογικά τους συνταξιούχους.

Εδώ να επισημάνουμε ότι στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσίασε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στο Μega ο Στράτος Φαναράς, ανέφερε ότι μεταξύ των συνταξιούχων έχει αυξηθεί η αποδοχή της κυβέρνησης και ο λόγος είναι η προσδοκία για τις αυξήσεις στις συντάξεις. Και είναι πολύ πιθανό να την εκμεταλλευτούν οι κυβερνητικοί αυτή την καθοριστική λεπτομέρεια.

Επίσης, μην ξεχνάμε ότι μέσα στο Δεκέμβριο θα καταβληθούν και τα επιδόματα ακρίβειας, κάτι που θα ενισχύσει την ψυχολογία των ανθρώπων των ασθενέστερων στρωμάτων, που η κυβέρνηση θέλει από αυτούς να προσπορίσει ψήφους στις προσεχείς εκλογές.

Σ' ό,τι αφορά τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, έδωσε την απόσταση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στις 8 μονάδες (28,9% στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ και 20,9% ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ). Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ παίρνει 11,3%, το ΚΚΕ 4,8%, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου λαμβάνει 3,4% και τέλος το κόμμα του (έγκλειστου στις φυλακές) Ηλία Κασιδιάρη ποσοστό 1,8%.

Εκείνο δε που θα πρέπει να σημειώσουμε είναι οτι η αδιευκρίνιστη ψήφος παραμένει στο 13% περίπου και όλοι αναρωτιούνται που μπορεί να κατευθυνθεί αυτή, ενώ, όπως διαφαίνεται, η κινητικότητα εντοπίζεται στα κόμματα πέρα της ΝΔ, όπου οι ψηφοφόροι δεν εκδηλώνονται. Κι όσο δεν θα εκδηλώνονται, είναι πολύ πιθανόν να εμφανισθούν ποσοστά σε κόμματα, που ούτε και τα ίδια δεν θα προσδοκούσαν.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες της "Η", ένα ακόμα σενάριο που εξετάζεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους στενούς συνεργάτες του, είναι να ψηφισθεί ο προϋπολογισμός του 2023 και μετά ο πρωθυπουργός να κάνει τις κινήσεις του, προκηρύσσοντας εκλογές τον Ιανουάριο. Ίδωμεν!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής